Kamu kurumlarıyla AKP’li belediyeler devletin elinde kalan son varlıkları beş ayrı koldan satışa çıkardı.

Diyanetin Kiralık Araçlar Haricinde 408 Aracı Olduğu Ortaya Çıktı Diyanetin Kiralık Araçlar Haricinde 408 Aracı Olduğu Ortaya Çıktı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Muğla’da baraj, İstanbul’da arsa, Karayolları Genel Müdürlüğü Ordu’daki arsaları, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü on binlerce dikili orman ağacını, Aksaray ve Kestel belediyeleri de kupon arsaları satıp nakit ihtiyaçlarını karşılayacak. Satış ihalelerinin duyuruları Resmi Gazete’de yayımlandı.

16 YILDA YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki ÖİB, Muğla’nın Köyceğiz’de Dalaman Çayı üzerine kurulan Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni (HES) özelleştirecek. Özelleştirme, barajın işletme hakkının devredilmesi veya kullanma izninin devri şeklinde yapılacak. Yapımı 16 yıl süren HES, Türkiye’nin 6’ncı en büyük barajı konumunda bulunuyor. Yıllık 343 GWh elektrik üreten ve kurulu gücü 115 MW olan barajın özelleştirme ihalesine girecek yatırımcılardan 100 milyon lira geçici teminat yatırmaları istendi. ÖİB İstanbul Şile’de Meşrutiyet Mahallesi’nde 9 ada, 3 ve 4 nolu parsellerdeki iki ayrı gayrimenkulü de satışa çıkardı. Taşınmazlar denize yakın mesafede bulunuyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre,       Belediyeler de para arıyor

- Karayolları Genel Müdürlüğü ile iki AKP’li belediye de satış furyasına katıldı. Karayolları, Ordu Fatsa’da şantiye sahasını 33 milyon 880 bin TL, Örencik’teki 11 bin 437 metrekarelik arsayı da 30 milyon 681 bin TL tahmini bedelle satışa çıkardı. Aksaray Belediyesi de 9 ayrı bölgedeki toplam 30 dönüm arsa için satış ilanı verdi.