FED  faiz kararının beklendiği gibi olmadı ifade eden Remzi Özdemir Yeniçağ Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda, ''Çünkü Amerikan halkı 40 yıldır görmediği enflasyondan dolayı ciddi bir rahatsızlık duyuyor. Biden her ne kadar tıpkı Türkiye gibi enflasyon konusunda dış güçleri yani  Rusya’yı suçlasa da bunun politik saçma bir söylem olduğunu herkes biliyor.

FED aklı selim bir karar verdi.

Artık oyunda kartlar yeniden dağıtılıyor. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Dünyada bol dolar dönemi kapanıyor. Tüm dünyada dolar kıtlığı başlayacak.

Artık Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere gökten dolar yağmayacak. Zaten bize son 3 yıldır bırakın yağmayı tam tersi çıkıyordu.

Dünyayı bir kenara bırakıp Türkiye’ye baktığımızda işimizin eskisinden daha da çok zor olduğunu göreceğiz.

Kararın açıklanmasından hemen sonra daha 2 gün önce 2 bin 60 dolara kadar yükselen altın darmadağın oldu ve 1900 doların bile altına geldi.'' ifadelerini kullandı.

Özdemir, ''Dolar/TL tarafından malum kurumlar 14.700 savunmasını arka kapı operasyonları ile aslanlar gibi yapıyorlar ama aslanın gücü her geçen gün azalıyor. El gömleği ile nereye kadar düğüne gidilir orası tartışılır.

Türkiye’nin acil sıcak para girişine ihtiyacı var. Bu öyle 3-5 milyar dolarlık swaplarla olmaz. Türkiye’nin en az 15 milyar dolar paraya ihtiyacı var. İktidar bu parayı bulmadan bu dolar kurunu tutamaz. 14.700 savunmasını kısa süre sonra 15 liraya çekmek zorunda kalacak.

Özellikle  Merkez Bankası’nın toplantısından olası bir faiz yükseltme kararı çıkmaması halinde ise işimiz gerçekten zor.

Olurda Merkez Bankası bir çılgınlık değil delilik yapıp faizleri düşürmesi halinde ise Aralık ayında yaşanan yeni kur krizini bir kez daha daha şiddetli yaşayabiliriz.

Artık Türkiye’nin önünde ya faiz artışı ya da yüksek kur seçeneği kaldı. FED beklenen bu kararı ile iktidarın ne kadar çaresiz olduğunu daha net görmemizi sağlayacak.'' değerlendirmesinde bulundu.