Türkiye'nin en tanınmış ekonomistlerinden olan Özgür Demirtaş petrol fiyatlarıyla ilgili acı gerçeği açıkladı. Rusya -  Ukrayna savaşının akaryakıt fiyatlarına çok daha büyük etkisi olacağını öne sürdü.

Türkiye'de yükselen  dolar  kuru akaryakıt fiyatlarına çok büyük baskı yaparken Rusya'nın Ukrayna'yı işgali küresel piyasalarda petrolün varil fiyatını 130 doların üzerine çıkardı. Bu da Türkiye'deki akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ve motorin fiyatlarının daha sert bir şekilde yükselmesine neden oldu. Ülkede benzin ve motorinin litre fiyatının düşmesini bekleyen vatandaşlara Prof. Dr. Özgür Demirtaş kötü haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi.

"BU DURUMU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya'dan petrol ithalatının sonlandırılabileğini bunun da büyük akaryakıt problemlerine neden olabileceğini söyledi. Demirtaş korkutan açıklamasını "Rusya’dan Petrol ithalatının durdurulma ihtimali var. Bunun gerçekleşmesi durumunu düşünmek bile istemiyorum. Bu hafta çok kritik. Bu saçma savaşın bir an önce durması lazım." Sözleriyle duyurdu. Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı zaten 20 TL' nin üzerine çıkmışken böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde akaryakıt fiyatlarının çok daha hızlı yükseleceğini öngörülüyor.