Türkiye'nin sayılı ekonomistlerinden olan Mahfi Eğilmez Altınbaş Üniversitesi'nde yaptığı sunumla 2020 yılı sonu dolar kuru beklentisini açıkladı. Eğilmez'e göre dolar fiyatı 6.55 TL'yi görecek.

Uzun zamandır dolar kuru beklentisine yönelik açıklamalarda bulunmayan Mahfi Eğilmez 2020 yılı sonu için dolar kuru tahmininde bulundu. Eğilmez yıl sonu dolar kuru fiyatının 6.55 TL olacağını öne sürdü.

Türkiye'nin en önemli ekonomi uzmanlarından olan eski hazine müsteşarı Mahfi Eğilmez Altınbaş Üniversitesi'nde Türkiye'deki ekonominin son durumuyla ilgili yaptığı sunumda beklentilerini açıkladı.

EĞİLMEZ'İN DOLAR KURU TAHMİNİ: 6.55 TL

Eğilmez bir tablo halinde 2020 yılı sonu büyüme, işsizlik, enflasyon tahminlerinin yanı sıra 2020 yılı sonu dolar kuru beklentisini de açıkladı.

Eğilmez Yeni Ekonomi Programında (YEP) açıklanan beklentilerle kendi beklentilerini karşılaştırdı. Egilmez'in hazırladığı tabloda YEP'deki büyüme beklentisi yüzde 5, Mahfi Eğilmez'in beklentisi yüzde 3.5, YEP'te enflasyon beklentisi yüzde yüzde 8.5 Eğilmez'in beklentisi yüzde 13, YEP'teki dolar kuru beklentisi 6.20 TL, Mahfi hocanın beklentisi ise 6.55 TL olarak yer aldı.

 

Eğilmez yapmış olduğu sunumla ilgili Twitter üzerinden de bazı düzeltmeler ve uyarılarda da bulundu.

"ÖZÜR DİLERİM"

Eğilmez tabloda yer alan bir hatayı şu sözlerle düzeltti:

"Dün Altınbaş Üniversitesinde yaptığım sunumda 2020 Yeni Ekonomi Program (YEP) USD kur tahmini olarak hataen 5,70 değeri yer almış. Doğrusu 6,20 olacaktı. Düzeltir, hata için özür dilerim"

"KUR TAHMİNLERİNİ CİDDİYE ALMAYIN"

Uzun zamandır dolar kuru tahmini yapmayan Mahfi Eğilmez açıkladığı tahminle takipçilerini de şaşırttı. Bir takipçinin "Dolar tahmini yapmıyordunuz!..Artık tahminlerinizi görebileceğimize sevindim hocam" sözlerine ise "Kur tahminlerinin ciddiye alınmaması gerektiğini konuşmam sırasında söyledim" şeklinde karşılık verdi.

Kaynak: Milli Gazete