Dolar kuru tahminini 2022 yıl sonu için TL karşısında 12 lira seviyesinden 20 liraya çıkardığını duyuran ünlü İngiliz Standard Chartered Bank'tan dikkat çeken yorum geldi.

DOLAR İÇİN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu kur korumalı Türk lirası mevduatının beklenenin aksine dolarizasyonu düşürmediğini belirten Standard Chartered, yeni enstrümanın kamu maliyesi üzerinde risk oluşturduğunu ifade etti.

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümetin ortodoks politikalara dönüş olmayacağını ve para politikasının genişlemeci kalacağını düşünen banka, sürpriz bir erken seçim ihtimalinin 2022’de Türk Lirası için diğer negatif faktörlerden biri olacağını söyledi.

DOLAR/TL 28 LİRA OLACAK

Ünlü İngiliz Standard Chartered Bank, 2022 sonu için dolar/TL tahminini 12 seviyesinden 20 liraya çıkarırken 2023 sonunda dolar kurunun 28 lira seviyesine ulaşacağını belirtti.

Standard Chartered PLC, Birleşik Krallık merkezli bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi. Şirket, 1969 yılında kuruldu ve 70’ten fazla ülkede bin 200’den fazla şubesi ve satış noktası bulunuyor. 

Kaynak: Milli Gazete