TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 26 Ekim'de yapılan görüşmelerde HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a EYT çalışmalarının durumunu sordu.

"EMEKLİLİK İÇİN GEREK ŞARTLARDAN BİRİ YAŞTIR"

HDP'li Paylan'ın sorusuna verdiği yazılı cevap Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Zaten literatürde bu sigorta kolu ‘yaşlılık sigortası’ olarak adlandırılır. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü EYT'lilerle ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Önümüzde olan konuların başında asgari ücret geliyor. Bunu çalışıyoruz, 3600'ü çalışıyoruz. Tüm bu konuları içeren kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz. Karar aşamasına gelince paylaşırız" demişti.