Hazine Bakanı  Nureddi G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere  ABD'ye gitti. Bakan Nebati burada yabancı yatırımcılarla toplantı gerçekleştirdi. Halk TV yazarı Barış Soydan, toplantıya ilişkin dikkat çeken ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Soydan, Bakan Nebati yabancılık çekmesin diye toplantıya katılan Türk bankacıları açıkladı. 

BAKAN NEBATİ YABANCILIK ÇEKMESİN DİYE...

"Yabancı yatırımcılarla yapılan toplantının ilk sıralarında oturanları gözüm bir yerden ısırıyor gibi" diyen Soydan, "Evet ya, nasıl da tanıyamadım! En sağda İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, onun yanında Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar… Herhalde Bakan’ın yabancılarla toplantıda yabancılık çekmemesi için en önde oturdular. İster istemez yabancı yatırımcılara arka sıralar kaldı. Fakat bir dakika, İş Bankası Genel Müdürü’nün arkasında da tanıdık bir sima var, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney değil mi o? Alternatif Bank’ın Genel Müdürü Kaan Gür. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin…" dedi.

"TOPLANTI YABANCI YATIRIMCIYLA DEĞİL MİYDİ?"

Soydan, "Ne güzel, Amerika’daki toplantı Türk bankacıların bir araya gelerek hasret gidermesine vesile olmuş. Peki ama bu toplantı yabancı yatırımcılarla buluşma değil miydi? Kalanlar da yabancı yatırımcı demek ki.. Fakat salon pek de kalabalık değil hani" ifadelerine yer verdi.