AK Parti hükümeti, borçlanma politikalarından vazgeçmemekte ısrar ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün  yapmış olduğu duyurusunda büyük bir borçlanmanın gerçekleştiğini açıklaması dikkat çekti.

Yapılan açıklamaya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, 13 Mart 2019 tarihinde, doğrudan satış yöntemi ile 916.400.000 milyon euro tutarında 13 Mart 2020 tarihli geri ödemeli Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ihracının gerçekleştiğini duyurduğu gözlemlendi.

916 milyon euro tutarındaki gerçekleşen borçlanma Türk lirası cinsinden yaklaşık 5 milyar 560 milyon tl'ye karşılık gelmektedir.

AK Parti HÜKÜMETİNİN EKONOMİ POLİTİKASI YERLİ VE MİLLİ Mİ?

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik krizler, AKP hükümetinin uyguladığı borca ve tüketime dayalı ekonomi politikalarından kaynaklanıyor olduğu görülüyor.

Öte yandan yerlilik ve millilik söylemini seçim meydanlarında sürekli kullanma ihtiyacı hisseden AK Parti'nin yerli ve milli olmayan borca dayalı para politikaları Türkiye'nin geleceğini tehdit eder noktaya geldi.

İktidara geldiğinden itibaren özelleştirmelerden ve borca dayalı para politikasından yana tavır sergileyen AK Parti hükümetinin, yerli ve millilik esasına dayalı olmayan ekonomi yöntemlerini uygulamakta ısrar etmesi söylemleriyle eylemleri arasındaki tezatlıklara işaret etmekte olduğu görülüyor.

Kaynak; Milli Gazete