Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden Almanya'daki ırkçı terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, saldırının ilk saatlerinde gündeme gelen, "Ölenler arasında Türk vatandaşları da var" iddiasını ne yazık ki doğruladı. Kalın, "Türk vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Frankfurt yakınlarındaki kasabada Tobias Rathjen, iki mekana düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişiyi öldürmüş ve 6 kişiyi yaralamıştı.

Saldırının ardından evine giden Rathjen, öz annesini öldürdükten sonra intihar etmişti. Öte yandan ölenlerin uyrukları da kesinleşti. Buna göre saldırıda dört Türk, iki Alman ile bir Bosna, Pakistan ve Romanya vatandaşı hayatını kaybetti.

Almanya’yı dehşete düşüren terör saldırısı ile ilgili Ankara’dan ilk açıklama geldi… 9 kişiyi öldürdükten sonra evde annesini vuran ve intihar ederek yaşamına son veren Tobias Rathjen’in terörü ülkede panik yarattı… 10 kişinin öldürüldüğü ve 6 kişinin yaralandığı saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Kalın, saldırının ilk saatlerinde bir iddia olarak gündeme gelen, “Ölenler arasında Türkler de var” söylentisinin maalesef doğru olduğunu duyurdu.

Kalın, “Dün gece Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Hessen Eyalet Meclisi’nde saldırının kurbanları anısına saygı duruşunda bulunuldu. Bugünkü oturum iptal edildi.