Siyonist gazetesi Haaretz, Türkiye’nin Ukrayna’ya Bayraktar TB2 SİHA desteği veren Türkiye’ye misilleme olarak Suriye’de terör örgütü YPG/PKK kartını kullanabileceği yorumunda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Mihail Bogdanov'un geçen hafta Suriye'deki YPG/PKK’nin siyasi sürece katılımını çok önemsedikleri yönündeki açıklamasına dikkat çeken Haaretz, Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği askeri desteğe misilleme olarak Rusya'nın da Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'yi destekleyebileceği yorumunda bulundu.

Haaretz, “Türkiye Ukrayna'ya desteğinin bedelini Suriye'de ödeyebilir” başlıklı bir analiz yayınladı.

Zvi Bar’el imzalı analizde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna konusunda “Beni üzme” mesajı göndermek için kullandığı belirtildi.

Rusya'nın bugüne kadar Türkiye'yle hassas ilişkiler nedeniyle Suriye’deki terör örgütü YPG/PKK ile dikkatli ilişkiler kurduğu belirtilen yazıda, Rusya'nın Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği terör örgütünü muhatap almaktan kaçındığını yazdı.

Öte yandan Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA ve danışman göndermesinin ardından Rusya'nın da Türkiye'yi üzecek bir tehdidi öne sürebileceği ifade edildi.

Haaretz, Türkiye'nin Ukrayna konusunda Rusya'nın uyarı gönderdiği tek ülke olmadığını, Moskova'nın Suriye hükümetine hava desteğini artırarak işgalci İsrail'e de mesaj gönderdiğini yazdı.

Yazıda Siyonist İsrail'in Ukrayna'ya silah desteği vermesi halinde, Rusya'nın İsrail'in Suriye'ye sık sık düzenlediği hava saldırılarına göz yummaktan vazgeçebileceği yorumu da yer aldı.