Katar Televizyonu El Cezire’den Türkiye karşıtı yayın: ‘Amerikan varlığı, halkı Türkiye ve Esad’dan koruyor’

 Türkiye’nin bölgesel müttefiki olarak beliren Katar’dan dikkat çekici bir hamle geldi. Katar Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen El Cezire, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına muhalif bir habere imza attı. 

El cezire bilindiği üzere daha önce Türkiye’de CNN’i satın alarak 31.12.2015 tarihine kadar yayın yapmışlardır. Ve daha sonra Türkiye’de bir site kurarark yayınlarına devam etmek istediler, izin verilmediği için geri gittiler.  

  Konuyla ilgili  haber 7, yayınladığı haberde şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 14 Aralık 2018'de yaptığı telefon görüşmesi sonrasında Suriye'den "tam ve hızlı" çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çekilme işleminin "yavaşça" gerçekleşeceğini açıklamıştı.

 ABD'nin bölgeden çekilmesi ve Türkiye'nin operasyon başlatmak için gün sayması gündemdeki en sıcak başlık. Hem Münbiç hemde Fırat'ın doğusuna askeri sevkiyatları hızlandıran Türkiye, Rusya ile yapılan görüşmede kararlılığını bir kez de Ruslara gösterdi.

 Buradan da anlaşılacağı gibi El Cezire’nin kuruluş amacı ve kimler tarafından yönetildiği anlaşılıyor. Yapılan sözde açıklamalardan yola çıkacak olursak amaç Türkiye ve Arap ülkeleri üzerinden oynanan oyunlara destek vermek. ABD, PKK/PYD destekleyici yalan haber ile Türkiye’yi karalamak, halkı kışkırtmak. Ortadoğu üzerinden oynanan siyasetin içinde yer almak. El cezire gibi tamamen sol kesime hitap eden özel bir yayın kuruluşundan şaşırtıcı olmayan asparagas haberler.   

KATAR KANALINDAN KÜSTAH HABER

 Türkiye'nin operasyon başlatacak olması terör örgütü PKK/YPG'yi korkutmuş durumda. Ne yapacağını bilemeyen örgüt kendisine sahip çıkacak yeni bir ülke arıyor. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu zamanlaması dikkat çeken ve terör ağzıyla yapılmış bir habere imza attı. Münbiç'teki 4 çocuğu olan bir baba ile röportaj yapan kanal "Size Amerikalılar ile ne kadar güvende hissettiğimizi söyleyemem. Ancak Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor" diyerek kara propaganda yapmaya çalıştı. Halbuki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında sivil halkın burnunun dahi kanamaması için TSK'nın ne kadar titiz davrandığını tüm dünya görmüştü.

 Terör örgütü PKK/YPG'nin değirmenine su taşıyan haberde Muhammed adlı bir "aktivistin" şu sözlerine yer verildi: "Trump'ın son yorumlarından sonra geçici bir rahatlama sağlandı. Ama bunun ne anlama geldiğini anlamak için çok erken. Çekilmenin ertelenip ertelenmeyeceğinden emin değiliz. Ancak Kürt savaşçıların Amerika'nın fikrini değiştirmek için çok çalıştıklarını biliyorum."

ABD PKK/PYD  desteklediği yayın kuruluşunun amacına ulaşamayacağını umut ediyoruz. Karalama politikası ile Münbiç’ten aldığı yalan haber ile küstahça yapılan bu haberin aslı astarı olamaz.