Çin devlet televizyonu, Türk ekonomisini değerlendirdi. Televizyonun internet sitesinde yer alan haberde Türkiye'ye için "Türkiye: Erdoğan'ın büyük oyunu" başlığı kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomideki Çin modeli çıkışı, Çin basınının dikkatini çekti…

CGTN Devlet televizyonu özel haberinde, Türk Lirası’nın son dönemde yaşadığı değer kaybına geniş yer verdi.

Türkiye ile ilgili haber bölümde, “Türkiye: Cumhurbaşkanı’nın büyük oyunu” başlığı kullanıldı.

Makalede, “1 Ocak 2021’de bir dolar 7.4 TL’ye denk geliyordu. Yılın bitmesine bir hafta kala 18 TL’ye çıktıktan sonra 12.06’ya düştü. Türk Lirası’nın dramatik değer kaybı Türkiye ekonomisinin yaşadığı zor yılı sembolize ediyor. Erdoğan’ı eleştirenler faiz indirimi yapmasını eleştirmişti. Erdoğan faiz indiriminin fiyatların artmasıyla mücadele edeceğini ve istihdam oluşturacağını öngörüyordu. Ülkesinde ekonomik krizle mücadele eden Erdoğan, uluslararası hedeflerini de bırakmadı” denildi.

Haberde, “Aralık ayında iki günlük zirvede Afrikalı liderler İstanbul’da bir araya geldi ve bu adım Türkiye’nin müttefik kazanmak için dikkat çekici bir adımdı ve ülkenin ürettiği Bayraktar TB2 SİHA’lar Etiyopya gibi birçok bölgede gündem oldu. Bu sırada Erdoğan, Türkiye’nin ABD ve Rusya ile ilişkilerinde hassas bir denge yürütüyor. Kısa vadede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’teki seçimlerden önce ekonomiyi 2022’de iyileştirmesi gerekiyor” yorumu yer aldı.

Kaynak: Milli Gazete