Türkiye'nin Körfez açılımı ABD ve Bölge basınının dikkatini çekiyor, BAE’den sonra Ankara'nın sırasıyla Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail ile normalleşmesi bekleniyor.

Yazıda, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık Körfez ülkeleri, Mısır ve İsrail ile uzlaşmak istediğini söylediği aktarılırken, en son 7 Aralık günü yaptığı konuşmasında İsrail ile daha iyi ilişkilerin bölgesel barışa fayda sağlayacağını yinelemişti.

Al Monitor’deki analiz yazısında, ” Türkiye’deki iktidarın Ortadoğu’daki dış politika seçenekleri azalıyor. Ankara izole duruşunu kırmak istiyor. Erdoğan’ın daha yüksek iç onay ihtiyacı, onu farklı Orta Doğulu rakipler hakkında daha dostane konuşmaya zorluyor.” ifadeleri kullanıldı.

Al-Monitor, Erdoğan’ın BAE’nin veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan ile son görüşmelerinin, Türkiye’nin bölgedeki politikalarını yeniden düzenlemeye istekli olduğu yanılsamasını verdiğini aktardı.

Bilindiği gibi, Geçtiğimiz hafta Katar’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ile görüşebileceği daha sonra, görüşmenin ertelendiği aktarılmıştı.