Geçtiğimiz hafta ABD enflasyon verilerinin yükselmesiyle birlikte faizlerin kısa vadede düşürülmesi umutlarının kaybolmasına ve ons altın fiyatının 1984 dolar seviyelerine kadar düşmesine neden olmuştu.

Ons altın fiyatının haftanın ilk iş gününde yeniden yükselişe geçmesi ve rekor üzerine rekor kıran dolar kuru Türkiye’de gram altın fiyatının yeniden sert bir şekilde yükselişine zemin hazırladı. Ekonomist Hikmet Baydar ise değişen piyasa koşulları içerisinde 2024 yılı gram altın tahminini açıkladı.

GRAM ALTIN YENİ HAFATAYA SERT YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 21 dolar seviyesinde işlem görürken gram altın sabah saatlerinde ülkelerin para birimlerinin karşılıklı olarak alınıp satıldığı, değerinin belirlendiği Foreks piyasalaronda 2 bin 74 lira seviyesinde işlem gördü.

Kur Korumalının Millete Faturası 1 TrIlyon 58 Milyarı Aştı Kur Korumalının Millete Faturası 1 TrIlyon 58 Milyarı Aştı

Aynı zaman dilimi içerisinde çeyrek altın 3 bin 392 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 948 liradan alıcı buldu.

“GRAM ALTIN 2024’TE YÜKSEK İHTİMAL 2.900 TL GÖRÜLECEK”

Milli Gazete'nin haberine göre, Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2024 tahminini açıkladı. Baydar Rusya – Ukrayna ve İsrail – Filistin savaşları nedeniyle “Gram altında yıl sonu hedefi olarak 2900 lira seviyelerini bekliyorum.” Diye konuştu.

Baydar gram altın tahminiyle ilgili tam olarak şunları söyledi:

“Gram altında fiyatlardaki değişiklik yılın ikinci yarısında faiz indirimlerinin artmasıyla daha belirgin olacaktır diye düşünüyoruz. En azından yıl sonunda enflasyon oranının altında kalmayacağını düşünüyoruz. Global jeopolitik risklerin çözümü, altında satış baskısını artırabilir. Gerek İsrail katliamı gerekse Rusya-Ukrayna savaşı sonlandırılabilirse bu durum altına satışı getirebilir. Bu risk göz ardı edilmemelidir. Gram altında yıl sonu hedefi olarak 2900 lira seviyelerini bekliyorum.”