Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Hisarcıklıoğlu’nun sahibi olduğu bir AVM’de çalışan kişilerin yeni asgari ücret rakamının yürürlüğe girmeden önce işten çıkardığını yazdı.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sahibi olduğu bir AVM’de uzun yıllar çalışan kişilerin yeni asgari ücret rakamının yürürlüğe girmeden önce işten çıkardığını söyledi. Güngör’ün ifadesine göre işten ocak ayı öncesinde yapılan çıkarmaların sebebi daha az tazminat ödemek.

"PERSONELE GÖNDERİLEN BİR YAZI ELİME GEÇTİ"

Dilek Güngör’ün bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Uyanık bazı patronlar asgari ücret zammı yürürlüğe girmeden önce daha az tazminat yükü ödemek için 6-7 yıllık çalışanlarını işten çıkarıyorlarmış... Eee, tabii, bugün işçisini çıkarsa tazminat yükü daha az olacak, ocaktan sonra çıkarsa daha fazla olacak. Akla gelmeyecek yöntemler uygulayanlar varmış... Ankara'da Panora AVM'nin özel güvenliğinde görevli personele gönderilen bir yazı elime geçti... Korkunç...

Bu AVM kimin? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun... Güvenlik şirketi personeli işten çıkaracaklar ya... Önce diyorlar ki, sizi şirketimizin başka bir AVM'sinde görevlendirmeye karar verdik. Çünkü orada deneyimli personel ihtiyacımız var. Özlük haklarınız korunacak, iş akdinizde esaslı değişiklik olmayacak, ikametgahınıza yakın bir yerde değerlendirileceksiniz. Daha sonra bunu personele imzalatıyorlar. Sanki 'rotasyon'a gittikleri imajı veriyorlar... İşçiden de tebligatı kabul etmediğine, kıdem tazminatının kendisine ödenmesini istediğine dair zorla imza alıyorlar. Onu yazan personelin dava açma hakkı da kayboluyor. Eski personeli çıkarıp daha ucuz işçiyle yola devam ediyorlar. Ne diyelim?