Şemdinli’de yaralamalı kazaya karışan belediye başkan yardımcısının kardeşine işlem yapmak isteyen polisler suçlu duruma düştü. Şüpheliler ‘bize hakaret edildi’ diye şikayetçi oldu, savcı hemen harekete geçti. Polislerin ifadesi alındı. Biri ilçe müdürü üç emniyet görevlisi ifadelerine sonradan yapılan eklemeye itiraz edince bu kez de savcı kendisine hakaret edildiği iddiasıyla gözaltı kararı çıkardı.

SÜRÜCÜ DEĞİŞTİRİLİRKEN YAKALANDILAR

Hakkari’de yaşanan olay ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ söylemini gerçeğe dönüştürdü. CHP’li Murat Bakan’ın gündeme getirdiği olayda, AK Parti’li Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi trafik kazasına karıştı. Olay yerine gelen polis, sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark etti ve işlem yapmak istedi. Ancak şahıslar polise baskı kurmaya çalıştı ve tartışma çıktı. Polis de kendini engelleyen şahısları karakola götürdü. İlçe Emniyet Müdürü de polis merkezine gelerek memurlara destek verdi. Ancak şahıslar, karakolda istedikleri olmayınca savcılığa gitti.

GÖREVİNİ YAPAN POLİSLERE GÖZALTI

Şahıslar, ‘polisler bize hakaret etti’ deyince savcı, ilçe müdürü ve iki polisi ifadeye çağırdı. Polisler, ifadelerini imzalamadan önce okuyunca katibin yazdığı ifade ile kendi beyanlarının farklı olduğunu gördü. İtiraz edince bu kez de savcı devreye girerek kendisine hakaret edildiği iddiasıyla üç görevli hakkında gözaltı talimatı verdi. CHP’li Bakan da polislere siyasi baskı yapıldığını söyledi. İçişleri Bakanı’nı göreve çağırdı. “Bu memurlara sahip çıkmak sizin göreviniz” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise iddialara değinilmedi, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

0206krt01a-tum.jpg

GÖREVİNİ YAPAN POLİSLERE GÖZALTI

Karar'in manşetinde yer alan habere göre, AK Parti’li Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi, alkollüyken trafik kazasına karıştı. Olay yerine gelen polis, sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark etti ve işlem yapmak istedi. Ancak şüpheliler ‘Bize hakaret edildi’ diye polisleri şikayet etti. Biri ilçe müdürü üç emniyet görevlisi, ifadelerine itiraz edince bu kez savcıya hakaretten gözaltına alındı.

Adalete olan güveni bir kez daha sarsan haber, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre; alkollü olduğu iddia edilen Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi, trafik kazasına karışıyor. Polis, işlem yapmak için olay yerine geldiğinde sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark ediyor ve itiraz edip gerekli işlemi yapmaya çalışıyor. Ancak şahıslar karşı gelerek polis üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Olay büyüyünce ekip, kendilerine direnen şahısları polis merkezine götürüyor. Olayı duyan İlçe Emniyet Müdürü de karakola geliyor ve şahıslara gerekli işlemin yapılacağını vurguluyor.

YERLİKAYA’YA ÇAĞRI

Zanlılar, polis merkezinde kendi lehlerine bir netice elde edemeyince adliyeye gidiyor. Polislerden davacı olduklarını belirterek polisler tarafından savcıya ve makamına karşı da hakaretler edildiği beyanında bulunuyor. İlçe müdürü ve diğer polisler de ifadeye çağrılıyor. Polisler, ifadelerini imzalamadan önce okumak istiyor. İfadeyi incelediklerinde katibin yazdığı ile kendi beyanları arasında farklılıklar olduğunu tespit ediyorlar. Savcı bu esnada kendisine de hakaret edildiği iddiasıyla biri ilçe müdürü üç emniyet görevlisi hakkında gözaltı talimatı veriyor.

FETÖ Döneminde “Dokunulmadı”… Karanlıktan Gelen Albay… MİT ve Emniyet Raporları Olmasına Rağmen... FETÖ Döneminde “Dokunulmadı”… Karanlıktan Gelen Albay… MİT ve Emniyet Raporları Olmasına Rağmen...

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunan Murat Bakan “Bu olayı etraflıca araştırmak ve eğer haklılarsa bu memurlara sahip çıkmak sizin görevinizdir. Size bunu hatırlatacak değilim ancak polis memurlarında ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu var. Sebebi; siyasiler ya da siyasi bağlantıları olanlar karşısında korunmayacağını düşünmesidir” şeklinde konuştu.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya’dan önce ilk açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi. Açıklamada “09.05.2024 tarihinde saat 20.00 sıralarında tek taraflı yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, Ş.Ş. isimli şahıs yaralanmıştır. Şahsın hastanede müşahede altında tutulması nedeniyle ifadesi, 11.05.2024 tarihinde polis merkezinde alınmış; olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiştir. Adli soruşturma devam etmekte olup Emniyet Genel Müdürlüğü’nce de iki polis başmüfettişi görevlendirilmiştir” denildi.

SENDİKADAN TEPKİ

Yaşananlara tepki gösteren Emniyet Sen Başkanı Faruk Sezer, şunları aktardı: “Trafik kazasında yaralı şoförün 3 promilin üzerinde alkollü olduğu ortaya çıkıyor. Yaralı olan şoför AK Partili belediyenin MHP’li belediye başkan yardımcısının kardeşidir. Bu sırada şoför değiştirmeye çalışıyorlar. Tabi ki buna izin verilmiyor. Bu durum yaka kamera kayıtlarında da var. Sonrasında olayın kapanması için başkan yardımcısının ailesi emniyete giderek bu olayı çözmeye çalışıyor. Savcı, ilçe emniyet müdürü ve polisleri kelepçe taktırarak gözaltına aldırmak istiyor. Olay büyüyünce önce Hakkari merkezden il emniyet müdür yardımcısı yola çıkıyor. Akabinde il emniyet müdürü devreye giriyor. Polisleri senelik izne ayırıp savcının yetki alanından uzaklaştırıyorlar. Ardından adı geçen polisleri tayin ediyorlar. Gözünü karartmış bir savcı söz konusu. Olmayan yetkisi ile jandarmaya emniyet bastırıp ilçe emniyet kademesini gözaltına aldırmak isteyen birileri söz konusu. Yaşananlar, hukuka uygun değil. İş siyasi baskıya varıyor. Hukukun hukuka darbesi.”

Editör: Ahmet Kacır