CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Çukurambar'da motosikletli bir kişinin silahlı saldırıya uğramasının ardından hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir" dedi. Davutoğlu ise, "Fail veya failler bir an önce yakalanmalı" çağrısında bulundu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, Ankara'nın Çukurambar ilçesinde motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Selman Bozkurt omzundan yaralanırken başından vurulan Ateş, hayatını kaybetti. Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

LİDERLERDEN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Sinan Ateş için Twitter hesaplarından taziye mesajı yayımladı.

KILIÇDAROĞLU: DEVLET, BU CİNAYETİ TÜMÜYLE AYDINLATMALI

Kılıçdaroğlu, "Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMALI

Karamollaoğlu paylaşımında, "Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: FAİL VEYA FAİLLER BİR AN ÖNCE YAKALANMALI

Davutoğlu ise "Ankara’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Fail veya failler bir an önce yakalanmalı, cinayet akıllarda hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmalıdır." paylaşımında bulundu.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

1984 yılında Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde doğan Sinan Ateş, ilk, ortaokul ve liseyi Bursa'da okudu.

Lisans eğitimini 2002-2006 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise 2007-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı.