Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Arslan Ateş, Rize'de; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıkladığı EYT düzenlemesi ile ilgili “Erdoğan, ‘Bunu benim önüme getirmeyin’ demişti. ‘Bu noktada beni teşvik etmeyin, bu Sosyal Sigortalar Kurumu'nu batıracak bir hamledir, asla böyle bir şeye ben müsaade etmem’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, altılı masanın ısrar ve baskısıyla bunu açıklamak zorunda kalmıştır. Böyle bakıldığı zaman bu altılı masanın ve muhalefetin bir başarısıdır. Teşekkür edilmesi gereken biri varsa o da tartışmasız altılı masa ve muhalefet partileridir” dedi.

Saadet Partisili Ateş, Rize'de açıklama yaptı. Arslan Ateş, şu değerlendirmeleri yaptı: 

"2022 yılı bütçesiyle mukayese edildiğinde 2023 yılı bütçesinde vergiden elde edilen gelir üç katına çıkartılmış. Bu demektir ki gelirin yüzde 90'ını vergi oluşturuyor ve bu 2022 yılı bütçesiyle mukayese edildiğinde üç katına çıkartıldığını görüyoruz. Asgari ücrete bir iyileştirme yaptınız, işveren temsilcilerini de dikkate almadınız kendi bildiğinizi okudunuz. İşveren maliyetlerini düşürme anlamında da çok ciddi bir davranış geliştirmediniz. Bu şu demektir, asgari ücrete verdiğiniz artışlar, iki milyon iki yüz elli bin insanın istifade edeceği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile tekrar devletin hazinesine binen yükü, işletmelere ve çalışanlara yansıtacaksınız. Bunun altından nasıl kalkacağız biz?

"Bu müjdeleri biz hatırlatıyoruz" 

Sayın Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ den kalan bir cümle ben hatırlamıyorum. Ama aradan altı ay değil bir yıl geçti ne enflasyon rakamları aşağıya düştü ne de faiz rakamları aşağıya düştü, politik faizden bahsetmiyorum. O halde ortada yönetilmesi gereken bir sorun değil bir kriz var. Bu anlamda vatandaşın umudu kalmadığı için, sunabilecekleri bir argüman da kalmadığından dolayı yapılan şey her gün bir müjde açıklamak şeklinde devam ediyor. Halbuki bu müjdeleri biz hatırlıyoruz, Türkiye Gazetesi'nin 2019 nüshasına bakıldığı zaman Akçakoca'da milyon metreküp doğalgaz o zaman da bulunmuştu. 2010-2012'de bizim uçaklarımız zaten seyahat ediyordu, yerli otomobillerimiz kara yollarındaydı.

"Yapısal reformlar olsaydı iyileştirmeleri taşıyacak gücümüz olacaktı"  

Benzer şeyler her seçim döneminde gündeme geldiği gibi yeniden şu müjde bu müjde diye açıklanıyor. Bunlar bizi sevindiriyor, muhalefet partileri olarak hükümetin bu doğalgazla ilgili, EYT ile ilgili, asgari ücretle ilgili almış oldukları kararlar eğer yapısal reformlar yapılmış olsaydı ekonomik alanda bunları taşıyabilecek gücümüz de olacaktı ama bu yok. Muhalefet partileri ve altılı masa EYT’yi yıllardır gündeme getirirken bununla ilgili gerekli çalışmaların da yapılması gerektiğini hatırlatarak gündeme getirdi. Asgari ücretle ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kademeli bir şekilde asgari ücretin açlık sınırı değil fakirlik sınırına getirilebilmesi için bir projeksiyon tuttu yedi yıllık. Sabahleyin kalkıp da asgari ücretle ilgili bir açıklama yaparsanız hem işsizliği tetiklersiniz, özel sektör ciddi anlamda sıkıntıya girer bu maliyetin altından kalkamaz işverenler ve işletmeler.

"EYT Altılı Masa ve muhalefetin baskısı sonucu alınmıştır"  

Ortada bir problem var ve bu problemin çözümüne ilişkin Saadet Partisi'nin ve genel başkanının ne söylediği mutlaka dinlenilmesi gereken bir zaman dilimi içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. EYT ile ilgili 2019 yılında, dün akşam yapılan bir açıklama olduğu için ifade ediyorum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bunu benim önüme getirmeyin’ demişti. Videolar sosyal mecrada dolaşıyor. ‘Bu noktada beni teşvik etmeyin, bu Sosyal Sigortalar Kurumu'nu batıracak bir hamledir, asla böyle bir şeye ben müsaade etmem’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, altılı masanın ısrar ve baskısıyla bunu açıklamak zorunda kalmıştır. Böyle bakıldığı zaman bu altılı masanın ve muhalefetin bir başarısıdır. Teşekkür edilmesi gereken biri varsa o da tartışmasız altılı masa ve muhalefet partileridir."