Habertürk yazarı Fatih Altaylı, muhafazakar camiada yaşanan yozlaşmayı eleştiren 'Yok mu bir Molla Gürani’niz' başlıklı yazı yayınlarken yayınladığı yazının Yavuz Bahardıroğlu'na ait olduğunu ifade etti.

Altaylı, Bahadıroğlu'nun yazısında muhafazakarların dünyevileştiğini eski hassasiyetlerinin kaybolduğuna dikkat çektiği gözlemlendi.

Fatih Altaylı, Bahadıroğlu'nun haram ve helal demeden her türlü yanlış işlere girildiğine dair alıntıladığı yazısında , 'Eskiden ahirette kavuşacağımıza inandığımız tüm nimetlere fani dünyada ulaşmayı kafamıza koymuş gibi itişip kakışarak para kazanmaya çalışıyoruz!' şeklinde ifade ettiğini gündeme taşıdı.

'HANIM ELİ SIKMAYAN TAKKESİZ NAMAZ KILMAYAN HALLERE BİR ŞEY OLDU'

Altaylı, Bahadıroğlu'nun yaşanan dünyevileşmeyi 'ruhun boşalması'olarak değerlendirdiğini belirtirken 'Hassasiyetlerimiz “zaman aşımı”na uğramış gibi: “Zaman sana uymazsa sen zamana uy” anlayışı içinde yaşıyoruz. Düne kadar kravat takmayan, hanım eli sıkmayan, takkesiz namaz kılmayan dikkatimize bir haller oldu' şeklinde ifade ettiğini aktardı.

Altaylı'nın Bahadıroğlu'nun Fatih Sultan Mehmed ile Molla Güran'i arasında geçen hikayeyi paylaşması ise günümüz yöneticilerine ders niteliği taşıdığı görüldü.

Altaylı, konuya dair yazıda Fatih Sultan Mehmed ile Molla Güran'i arasında geçen mevzuyu kalem alan Bahadıroğlu'nun, şu ifadelerini gündeme taşıdı ve şunları yazdı:

Fetihten sonra ilk ramazan. Fatih Sultan Mehmed, hocalarına iftar veriyor. Bizans sarayından ele geçen altın tasları, sahanları, kaşıkları sofraya koydurmuş...

Molla Gürani, bu duruma çok kızıyor. Hemen tavır alıyor. Bunu da ezan okunduktan sonra iftarını açmayarak gösteriyor.

Öte yandan gencecik Padişah sabırsızlanmıştır. Dakikalar geçip midesi iyice kazınmaya başlayınca, dayanamıyor:

“Buyurunuz taam edelim” diyor, Molla Gürani’ye bakarak, “Merak buyurmayınız, soframızda haram lokma yoktur!”

Molla Gürani’nin beklediği an bu andır. Müthiş bir hışımla Sultan Mehmed’e dönüyor, sofradaki altın kapları, kaşıkları göstererek kükrüyor:

“Ümmete haram olan Mehmed’e helâl mi kılındı?..” diye soruyor, “Bizans İmparatoru’nu taklit ediyorsan, bil ki, Bizans’ı bu gösteriş belâsı batırdı.”

'PODYUMDA HURİ ARAYAN MÜSLÜMAN İŞ ADAMLARI'

Altaylı, Bahadıroğlu'nun yazısında eski dönemlerde cennetteki hurilere kavuşmaktan bahseden Müslüman iş adamların olduğunu söylerken bugün bu iş adamlarının hurileri podyumda aradığını belirterek yozlaşmaya dikkat çekildi.

Konu ilişkin yazında Bahadıroğlu'nun 'İnandığını yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar' sözüne dikkat çeken Altaylı, şu ifadeleri yayınladı.

"Eskiden 'huri taifesi'ne Cennet’te kavuşacağına inanan "Müslüman işadamı, artık huriyi podyumlarda arıyor. Kısacası biz dindarlar da artık “modern hayatın icaplarına göre” yaşıyoruz. Ve git gide varlık sebebimizden uzaklaşıyoruz"