CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Torbalı'daki iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek İsrail ile ticareti kesmesi çağrısında bulundu. "Benim partimde İsrail’e çimento, gübre yollayan yok. Ki gübre bomba yapımında da kullanılıyor." diyen Özel, "İsrail’le ticaret bitmeden zulüm bitmez Recep Tayip Erdoğan” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Torbalı’daki Ayrancılar Kapalı Pazar Yeri’nde verilen iftar programına katıldı. İftarın ardından konuşan Özel, Türkiye'nin İsrail'le ticari ilişkilerinin kesilmesi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Özel, "Sen Filistin’in yapındaysan akrabalarını, çocuklarının, yandaşlarının her gün İsrail’le yaptığı ticarete son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz. Benim partimde İsrail’e çimento, gübre yollayan yok. Ki gübre bomba yapımında da kullanılıyor. İsrail’le ticaret bitmeden zulüm bitmez Recep Tayip Erdoğan” dedi.

Konuşmasına İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları hatırlatarak başlayan Özel, “Masum insanlar hayatlarını kaybettiler. Üzüldük kınadık. İsrail o günden bugüne kadar saldırılarını sürdürüyor 10 binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bir kez daha ramazan vesilesiyle başlayıp kalıcı olması gereken bir barış için çağrımızı yineliyoruz. Filistin’in arkasındayız, yanındayız. AK Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir ezber üzerinden siyaset yapıyor. Dönüyor diyor ki Saadet Partisi'ne örneğin Yeniden Refah Partisi'ne katkı sağlıyorsunuz. CHP Hamas’a terör örgütü diyor. Ben Filistin’in yanındayım. Hamas’ın gece saatti yaptığı saldırı da İsrail’in o günden bu güne yaptığı da terör saldırısıdır. CHP için Filistin’le dayanışmak yeni bir şey değildir Bülent Ecevit’in Yaser Arafat’a verdiği desteği biliyoruz. Ayrıca Türkiye’deki solcuların CHP’lilerin uzak olmadığı bir davadır Filistin davası. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davasını da sahipleniyoruz” dedi.

İSRAİL’LE TİCARET BİTMEDEN ZULÜM BİTMEZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Geçtiğimiz dönemlerde biz Filistin için cesaret gösterirken susanlar şimdi İsrail’le ticaret yapıyor diyen Özel, “Recep Tayyip Erdoğan sen Filistin’in yapındaysan akrabalarını, çocuklarının, yandaşlarının her gün İsrail’le yaptığı ticarete son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz. Benim partimde İsrail’e çimento, gübre yollayan yok. Ki gübre bomba yapımında da kullanılıyor. İsrail’le ticaret bitmeden zulüm bitmez Recep Tayip Erdoğan” ifadelerini kullandı.

İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları
“DİYORLAR Kİ CHP GELİNCE YARDIMLAR KESİLİR CHP NEREDE BELEDİYE ALDIYSA YARDIMLAR 4-5 KATINA ÇIKTI”

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“Birileri yıllardır yoksulluğu yönettiler. Biz CHP olarak yoksulluğu yönetmeye itiraz ediyoruz. Gün gelecek biz yoksulluğu yok edeceğiz. Bunu için belediyelerimiz çalışacak. Belediye başkanlarımız kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olarak çalışacaklar. En çok da yoksullar için, emekliler için, emekçiler için, genç anneler için çalışacaklar. Diyorlar ki CHP gelince yardımlar kesilir. CHP nerede belediye aldıysa yardımlar 4-5 katına çıktı. Bundan sonraki süreçte artık ben sizi hem Torbalı Belediye Başkanımız Övünç’e hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a emanet edip ayrılacağım.”

Kaynak: Karar