AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerine yönelik yeni kampanya videosu geçtiğimiz gün AK Parti’nin sosyal medya hesapları üzerinden dolaşıma sokuldu. 1 dakika 18 saniyelik videoda, AK Parti’nin 2011 yılındaki seçim şarkılarından biri olan “Haydi Bir Daha” seçim şarkısına yer verildi. Videoda, “Yine AK Parti mi be abi…” ifadesi de dikkat çekti. AK Parti’nin yeni seçim klibi ‘sahte sıcaklık’ olarak yorumlandı.

EKONOMİST OĞUZ DEMİR ERDOĞAN'IN SEÇİM VİDEOSUNU DEŞİFRE ETTİ

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı için; Doğru Adamla Yola Devam” seçim kampanyası videosunu SözcüTv’deki canlı yayın programında ‘deşifre’ etti. 

AK Parti’nin seçim kampanyası videosunda, “İnsan geleceğinden vazgeçer mi? Hedeflerinden vazgeçer mi? İnsan kendine hizmet edenden, kendiyle aynı dili konuşandan vazgeçer mi? İnsan sevdasından vazgeçer mi? Asıl şimdi vazgeçmemek, sıkı sıkıya sarılmak lazım.” ifadeleri kullanıldı.

AKIL VE VİCDAN İLE VAZGEÇİLİR

Sözcü TV’de “Son Söz” programını hazırlayıp sunan ekonomist Oğuz Demir, AK Parti’nin seçim kampanyasını videosuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmede bulundu. Demir, “Her şeyden vazgeçilebilen bir ortamda yani bir oydan da vazgeçilebilir. Buradaki mesele duygu, akıl ve vicdan süzgecinden geçirip sonuçta kararı üretmektir.” dedi.

Ekonomist Oğuz Demir’in AK Parti’nin seçim klibine yönelik değerlendirmesi şöyle;

“Vazgeçilir diyeceğiz biz bugün. Şimdi şunu söylemek isterim. Tabii bunun üzerine çok düşündüm. Vazgeçme… Yani demek ki birileri vazgeçiyor değil mi? Bunu fark etmiş bu kampanyanın aklı kimse birilerinin vazgeçtiğini yani daha önce AKP'ye oy vermiş, cumhurbaşkanına oy vermiş birilerinin vazgeçtiğini görmüş ve onlara vazgeçme diyor. Arkada bir fon müziği var. böyle duygusal bir fon müziği. işte duygularına hitap ediyor orada işte diyor ki Gelecekten vazgeçilir mi şundan vazgeçilir mi. Sahte sıcaklık diyenler oldu. Ama şunu söyleyeyim size insanlar karar verirken 3 yere dayanırlar. Duygular önemlidir evet ama doğuştan gelir bir an kızgın olursunuz bir süre sonra vazgeçebilirsiniz yani  hani vazgeçmek diyoruz ya o oradan esinlenerek söylüyorum. Bir an kızabilirseniz vazgeçebilirsiniz. Mutlusunuzdur bir anda hüzünlü hale gelebilirsiniz çünkü duygusal durumlar değişir ama karar verirken duygular kadar dikkate aldığımız iki şey daha var. Bir akıl. İki bilgi. Değerlendiririz. Duygu akıl ve vicdan vardır. Bu şöyle bir şey değil ki; devlet, seçim siyaset. Her şeyden vazgeçilebilen bir ortamda yani bir oydan da vazgeçilebilir. Buradaki mesele duygu, akıl ve vicdan süzgecinden geçirip sonuçta kararı üretmektir. O yüzden biz dedik ki vazgeçilir. Her şeyden vazgeçilir, herkesten vazgeçilir. Hele hele konu siyasetse bugün yönetenin sonsuza kadar yönetmesi diye bir durum yoktur. Herkes kararını akıl, vicdan ve duygularıyla süzer ve kararını verir. Siz de vazgeçilir, neden vazgeçilir, nasıl vazgeçilir, niye vazgeçilir bunu anlatırsanız hani son sözü siz söyleyin. Son söz sizden gelsin. Ben düşüncelerimi anlattım. Neden vazgeçilir akılla, vicdanla, duyguyla bakarsınız ve duygu bunların içerisinde doğuştan gelen bir şeydir. Diğer ikisi öğrenilir. Adalet duygusudur vicdan çünkü akıl bilgiyle zenginleşir. Zeka vardır, bilgiyle zenginleşir ve akla dönüşür. Akılla vicdanla ve biraz da duygularınızla… Karar sizin vazgeçilir dedik.”