Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sinop'ta seçim mitinginde seslendiği vatandaşlara "Sizden sadece bir şey istiyorum" diyerek "Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin" dedi. Her seçim mitinginde olduğu gibi yine adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu "Adaletin olmadığı yerde hak hukuk olmaz. 5'li çete kol gezer. Uyuşturucu baronları kol gezer" ifadelerini kaydetti.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinop'ta seçim mitinginde vatandaşlara seslendi. Her konuşmasında adalet, hak, hukuk vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, burada da aynı vurguyu yaparak Sinoplulara şu şekilde seslendi:

Sadece bir şey istiyorum, Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin.

Adaletin olmadığı yerde hak hukuk olmaz. 5'li çete kol gezer. Uyuşturucu baronları kol gezer. Size söz 5'li çete ve uyuşturucu baronlarını bu ülkeden göndereceğim.

'SİZDEN SADECE BİR ŞEY İSTİYORUM'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satırbaşları şöyle:

Sadece gençlerin değil bütün Türkiye'nin sorunlarını halletmeye geldim. Başka bir genel başkan buraya bu kadar gelmedi. Beşinci kez geliyorum Boyabat'a oylarımız düşük. Peki kabahat kimde kabahat bizde.

Sadece bir şey istiyorum, Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin. Karayolları taşeron işçilerini biliyorum izin vermemişler gelmeleri için. Hiç meraklanmayın size kadro vereceğim. Devlet öğretmen ayrımcılığı da yapıyor. Herkes kadrosuna göre maaşını alır.

6898240.jpg

Dün bir baba oğlum KPSS'de 2. oldu ama mülakatta elendi dedi. Bu hak mıdır? Adaletin olmadığı yerde hak hukuk olmaz. 5'li çete kol gezer. Uyuşturucu baronları kol gezer. Size söz 5'li çete ve uyuşturucu baronlarını bu ülkeden göndereceğim.

'MUTFAKTA YANGINI ÇIKARAN SENSİN'

Niye soğanla patatesle uğraşıyorsun diyorlar. Ya senin mutfaktan haberin var mı sarayda oturuyorsun bir elin yağda bir elin balda. Mutfakta yangını çıkaran sensin o yangını söndürecek olan da benim.

Benim saraylarda oturma gibi bir düşüncem yok. Sizler gibi yaşadım mütevazi yaşadım. Milliyetçi olan beyler paşalar oğlu için askerlik parası verirken sizin bu amcanız bu dedeniz oğlunu askere gönderdi. Milliyetçi olan tank palet fabrikasını Katar'a satmaz. Alacağım onları da Katar'dan.

Sınır namustur derler ama 3 milyon 600 Suriyeli buraya neden geldi. Söz verdim en geç 2 yıl içinde onları göndereceğim.

6898242.jpg

Kurban bayramında emekli kardeşimiz para çekmeye gidince 15 bin lira görecek. Parayı nerden bulacaksın diyorlar. Sen 5’li çetelerden alıyorsun. Ben bulacağım o parayı emekliye ve işçiye vereceğim halka vereceğim. Her kadının evinde en az asgari ücret kadar para girecek. Gidip parayı işsizler çekeceksiniz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

'SİNAN ATEŞ VE GAFFAR OKKAN'IN KATİLLERİNİ BULACAĞIM'

Bizim iki kırmızı çizgimiz var vatanımız ve bayrağımız. Sinan Ateş ve Gaffar Okkanın katillerini bulacağım kulaklarından tutup adalete teslim edeceğim.

Sinop’ta çiftçiyi toprağa küstürdüler. Burada asbest sorunu var onu çözeceğiz. Huzurevinin temelini atmışlar ama nedense bitmemiş onu da halledeceğiz. Yapamıyorlar beceremiyorlar çünkü parayı başkalarına aktarıyorlar.