Siyonist İsrail basını Hamas'ın, Türkiye'nin İsrail'le yakınlaşmasından rahatsız olduğunu iddia etti.

Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'nde 7 Nisan'da düzenlenen silahlı saldırıyı Türkiye ve Bahreyn hükümetlerinin kınamasına Hamas tepki gösterdi.

"Filistin halkının direnişinin uluslararası yasalarla garanti edilen bir hak olduğu" açıklaması yapan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Türkiye ve Bahreyn'in söz konusu saldırıya ilişkin tepkilerini kınadığını açıkladı.

Kasım'ın açıklamasında saldırıyı kınayan bir diğer ülke Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) değinmemesi ise dikkat çekti.

 “TÜRKİYE-İSRAİL YAKINLAŞMASI HAMAS'I RAHATSIZ ETTİ”

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi ise Hamas'ın "kınama" açıklamasının Türkiye-İsrail arasında iyileşen ilişkilerle ilgili olduğuna dikkat çekti.

“Hamas'ın birçok yetkilisi ve eylemcisinin Türkiye'de yaşadığı" belirtilen haberde, "Türkiye'ye dönük eleştiriler, İsrail ile Türkiye hükümeti arasındaki yakınlaşmanın ardından Hamas ile Ankara arasındaki gerilimin işareti" yorumuna yer verildi. 

Haberde, Filistinli birçok gruplardan "Bu ülkelerin kınamalarını geri çekmelerini ve halkımızdan özür dilemelerini talep ediyoruz" şeklinde açıklamalar yapıldı.

ERDOĞAN HERZOG’U ARAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırı sonrası Siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u aramış olayı kınadığını belirtmişti.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği de saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tel Aviv’de 7 Nisan gecesi gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz. Bu tür saldırıların son dönemde artış göstermesini endişeyle karşılıyoruz" demişti.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise saldırının "terör operasyonu" olduğu ifade edilerek, "Terör saldırıları ve şiddetin her türlüsüne karşıyız" mesajı verilmişti.

Kaynak: Milli Gazete