İntegral Forex TV’de İntegral Yatırım Danışmanı Dr. Artunç Kocabalkan’ın konuğu Yatırım Rehberi Atilla Yeşilada oldu. Atilla Yeşilada, piyasalarda ne oluyor? sorusuna yanıt verdi. Doların yükselmesini ve doların düşüşünü değerlendiren Atilla Yeşilada, Dolar nereye kadar yükselecek? Dolar ne olacak? Dolar'ı olan ne yapmalı? Piyasası neler bekliyor? Ocak'ta piyasalar nasıl olacak?" gibi sorulara da yanıt verdi. "Kur belirsiz, enfeksiyon yüksek" diyen Atilla Yeşilada, marketlerdeki fiyatların ne zaman normalleşeceğini ifade etti.

ATİLLA YEŞİLADA OCAK AYINA İŞARET ETTİ

Yeşilada, 3 Ocak'ta TÜİK enflasyon rakamlarının açıklanacağını belirtti. Yeşilada Ocak ayında Tüfe'nin %27-%30 bandından beklediğini belirtti. Ve böylece vatandaşların yatırımlarının kur karşısında olmasa da enflasyon karşısında yatırımlarının değer kaybedeceğinin altını çizdi. Ve bunu gören vatandaşların döviz garantili TL yatırımlarına yönelmeyeceğinin altını çizdi. Ve bu sistemin vatandaşlar yönelse dahi enflasyon ve devalüasyonu tetikleyeceğini belirtti.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN DOLAR TAHMİNİ

Yeşilada dolar kurunun 2022 yılındaki fiyatına ilişkin konuştu. Atilla Yeşilada dolar kurunun 2022 yılında 2021 yılının sonundaki fiyatının 1.25 çarpısı olacağını belirtti. Ancak AKP'nin dolar kuru hedefinin 9 lira olduğunun da altını çizdi.