YouTube kanalında Türkiye ekonomisiyle ilgili bilgiler paylaşıp, yorumlarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, son videosunda dolar kuru hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Geçer dolar kurunda yeni bir  şok dalgasının geleceğini, bu duruma hazır olunması gerektiğini söyledi.

"DOLAR KURU SERBEST BIRAKILMALI"

Selçuk Geçer kendi YouTube kanalında " Dolar şokunun en önemli sinyali geldi" başlıklı bir video yayınladı. Konuşmasında son yillardaki dolar kuru hareketlerinin analizini yapan Geçer, dolar kurunun çeşitli yöntemlerle baskılandığını iddia ederken Türk ekonomisinin rahatlaması için dolar kurunun serbest bırakılması gerektiğini savundu.

"KUR ARTARSA ÜRETİM ARTAR"

Türkiye'nin rekabat gücünün artmasi için dolar kurunun yükselmesi gerektiğini savunan Geçer, dolar kurunun yükselmesiyle üretimin artacağını, dışa bağımlılık azalacağını, her geçen gün artan işsizligin önüne geçileceğini ve cari açık sorununu ortadan kaldıracağını belirtti.
 

"YENİ BİR ŞOKA HAZIR OLUN"

Geçer, hükümetin ekonomideki bu kötü gidişatın farkında olduğunu söylerken 2018 yılının Ağustos ayında yaşanan Rahip Brunson krizi benzeri bir sebeple yeni bir dolar kuru şokunun yaşanmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Geçer konuşmasının sonunda dikkat çeken şu ifadeleri kullandı

Cari açık artıyorsa ve sizin makroekonomik dengeleriniz bu kadar problemliyse, dış ticaret borcunuz bu kadar artmışsa, bütçe deliğiniz bu kadar büyümüşse bu kuru baskılayamazsınız. Bu kuru bu seviyelerde tutamazsınız. Bu ekonomiye daha fazla yara veremezsiniz oun için kuru bir şekilde salmak zorunda kalacaklar. Bakın arkadaşlar çok yakın bir zaman içerisinde bir de turizm gelirini kaybetmek istemiyorlarsa reel sektörü daha da dar boğaza sokmak istemiyorlarsa bu işin artık adı koyulacak. Bu işin ekonomik kriz olduğu kabul edilecek ve bir dolar kuru şokuyla karşı karşıya kalacağız. Şu anda 6.20 TL'ye doğru giden bir dolar kuru var ama emin olun bu sürecin böyle devam etmesiyle dolarda çok ciddi bir şok harekeketi yaşanacak.