Gazeteci İsmail Saymaz, Çaykur’un Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesinden sonra toplam bir milyar 559 milyon lira zarar etmesiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Saymaz, “Birçok özelleştirme operasyonunda aynı yol izlendi: Kalkınmanın sembolleri ilkin zarar ettiriliyor, sonra “zarar ediyor” diye üç kuruşa satıyorlar” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Çaykur’un Türkiye Varlık Fonu’na devrinden sonra bir milyar 559 milyon lira zarar etmesi ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Konuyla ilgili Birgün gazetesinden Nurcan Gökdemir’in haberini Twitter hesabından paylaşan Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Birçok özelleştirme operasyonunda aynı yol izlendi: Kalkınmanın sembolleri ilkin zarar ettiriliyor, sonra “zarar ediyor” diye üç kuruşa satıyorlar."

saymaz-009.jpg

Birgün gazetesinden Nurcan Gökdemir’in haberine göre, Çaykur, Türkiye Varlık Fonu’na devredildikten sonra toplam bir milyar 559 milyar lira zarar etti. 2014 yılından fona devredildiği 2017 yılına kadar 116 milyon lira kâr eden kurum, 2019 yılında 395 milyon lira faiz ödedi. Çaykur’un toplam 3,5 milyar lira borcu bulunuyor.

İsmail Saymaz, Çaykur'un neden zarar ettiğini açıkladı: “Önce ...