Türkiye kamuoyunda uzun zamandır tartışılan ve milyonlarca vatandaş için bir problem olan EYT dediğimiz "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" çıkmazında CHP milletvekili Süleyman Bülbül Twitter üzerinden çok konuşulacak bir konu paylaştı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) EKONOMİYE KÜLFET Mİ?

EYT mağdurları, 1999’da Türkiye depremle uğraşırken IMF’nin baskısıyla o zamanki hükümet tarafından karga tulumba Meclis’ten geçirilen yeni emeklilik yasasındaki haksızlıkları kabul edemiyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ekim ayındaki grup toplantısında söylediği "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz" sözleriyle yıkılan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurları fırsat bulduklarında televizyonlarda gazeteler de ama en çok da sosyal medya üzerinden sorunlarını dile getirmeye devam ediyorlar.

Ekim ayındaki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’liler için “Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı, diye milletime soruyorum. Meclis’te bunu gündeme getirenler yeniden durum değerlendirmesi yapsın.” demişti

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül Twitter üzerinden verdiği bir örnekle hükümetin EYT mağdurlarını ekonomiye külfet olarak görmesini eleştirdi.

Bülbül Twitter üzerinden “Emeklilikte Yaşa Takıları bütçeye külfet olarak gösteren iktidar, Aydın- Denizli otoyolu için 91.2 milyon Euro geçiş garantisi taahhüt etti. Şimdi sormak gerekiyor; hangisi bütçeye külfet?"  sorusuyla seslendi.