Dolar kuru üzerine yaptığı analizlerle adından sıkça söz ettiren Evren Devrim Zelyut vatandaşa “Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi geliyor!” uyarısına bulundu.

TÜİK  tarafından dün mart ayı enflasyon rakamları açıklanırken ekonomist  Evren Devrim Zelyut’tan korkutan bir açıklama geldi. Zelyut enflasyonun yanı sıra dolar kurunun da artmasıyla çok büyük bir ekonomik krizin geldiğini öne sürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün mart ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuna duyurdu. Açıklanan verilere göre Mart ayında yıllık tüketici enflasyonu yüzde 61,14 olarak gerçekleşti. Buna göre aylık bazda artış yüzde 5,46 oldu.

Dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla tanıdığımız Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut da son gelen ekonomik veriler sonrası yeni bir yazı kaleme aldı. Zelyut bugünkü köşe yazısında okuyucularının karşısına “Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi geliyor!” başlığıyla çıkarken zaten kötü olan durumun daha da kötüleştiğini belirti.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KRİZİ GELİYOR

“Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi geliyor” Gibi oldukça iddialı bir cümle kullanan Zelyut, yazısında dolar kurunun da hareketlenmesiyle çok büyük bir kriz içerisine girmeye başlayacağımızı duyurdu

Yazısında vatandaşın alım gücünün bittiğini bunun yanı sıra bir çok ürünün fiyatlarının artmaya devam ettiğini belirten Zelyut stagflasyon yani durgunluk içinde enflasyona gireceğimizi öne sürerken şunları kaleme aldı:

Halkın alım gücü bitti ise, üstüne malların fiyatı da uçtu ise, ekonomi durmayacak mı? Cumhuriyet tarihinin en büyük durgunluğunu ve fiyat artışlarını beraber yaşayacağımız bir dönemine giriyoruz. Bunun adına stagflasyon yani durgunluk içinde enflasyon adı veriliyor. Bu muazzam stagflasyona eşlik edecek yeni dış şokları da unutmayalım. Önceki yazılarımızda dile getirdiğimiz  ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımları, Nisan-Mayıs gibi en az 50 baz puan olmak üzere karşımıza gelecek. Bu da Dolar kuruna yukarı yönlü bir  enerjiverecek.
Türkiye AKP ile yaptığı hataların bedelini çok acı bir şekilde ödemeye başladı. Bunun üzerine gelecek dış etkiler ise bize tarihimizdeki en büyük krizlerden birisini yaşatmaya başladı bile…