Dolar uzmanı ekonomist Remzi Özdemir, Almanya’nın uluslararası piyasada brent petrol fiyatlarının artışı sonrası ülkede olumsuzluğu gidermek için akaryakıt fiyatları ve toplu ulaşımda yapacağı indirim oranlarına dikkat çekti. Remzi Özdemir, “Bu toplu taşımanın Almanya tarihindeki en yüksek indirimi ve ucuzluğu anlamına geliyor. Pandemi sürecinde de Almanya vergi mükelleflerinden aldığı paraları yine vergi mükelleflerine dağıtmıştı. Yani pandemi nedeniyle işyeri kapalı olanlara yardım yapıldı. Her çocuk için ayrıca yardımda bulunuldu.” dedi.

“Almanya bunu niye yaptı?” diyen soran dolar uzmanı Remzi Özdemir ironi yaparak, “Tabii ki kıskançlığından. Türkiye'yi kıskandığı için. Çünkü Türkiye tarihi bir hamle yapmış ve 84 milyon halkın bankalardan borç alması için düzenlemeler yapmıştı. O parayı aldık, afiyetle yedik. Kamu bankalarından bol bol düşük faizli krediler aldık. Bu krediler maliyetinin yarısı bir fiyata dağıtıldı. İhtiyacı olmayan dahi kredi çekti. Çünkü herkes biliyordu ki, yüksek enflasyon kaçınılmaz olacaktı. Nitekim oldu da. Bugün enflasyon yüzde 55 seviyesinde. Yıl sonuna kadar da yükselmesi bekleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Remzi Özdemir şöyle devam etti: 

“Yani geçmiş yıllarda kredi çekenlerin ödediği taksitler bugün çerez parasına düştü.
2 yıl önce kamu bankalarının 0.79 ile verdiği konut kredisi ile ev alanlar o gün için çok yüksek görünen aylık taksit oranları bugün o evlerin kirasının yarısı bile değil.
Yani vatandaş kamu bankalarını kazıklamış oldu.
Bunu kim yaptırdı?
Siyasi iktidar.
Son iki yılda kamu bankalarına iki kez sermaye desteği yapıldı.
Yani dipsiz bir kuyu gibi sürekli para atılıyor.
Bunun bir bedeli yok mu?
Elbette var. Aslında o bedava niyetine bize verilen yine bizim paramız ve bunun acısını 84 milyon halk ödeyecek.
Nasıl mı?
Dolaylı vergi.
Bakın son bir ayda bir çok vergi artışı oldu.
Daha bunlar başlangıcı.
Finans sektörünün kurumlar vergisi yüzde 20'den yüzde 25'e çıkıyor.
Bu ne demek daha çok vergi demek.
Bu bedeli bedava sayılacak faizle alanlarda ödeyecek.
Sıkı durun, iktidar birden fazla konutu bulunanlara çok sağlam bir sürpriz hazırlıyor.
Birden fazla konutu olanlar için vergi çalışması yapılıyor.
Tek konutu olanlar için ciddi bir artış planlanmıyor. Ancak birden fazla konutu olanlara ve özellikle değerli konutlara getirilecek vergi Türkiye'nin gündemine oturacak.
Daha sırada çok şey var.
Bu nedenle şimdi o tatlı tatlı harcadığımız kredilerin bedelini ödeme zamanı geliyor.
Hepimize hayırlı olsun.”