Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Demirören Holding, Kanal D, Hürriyet gibi basın yayın organlarını elinde bulunduran Doğan Medya Grubun, 916 milyon dolara satın almıştı.

DHA'yı satın alırken çektiği 750 milyon dolarlık krediyi geri ödemediği gündeme bomba gibi düşen Demirören'in aldığı kredinin akıbetine ilişkin Ziraat Bankası'ndan gelen yanıt şoke etti.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Ziraat Bankası’ndan kullanılan kredilerin akıbetine ilişkin bilgi talep etti. Hakverdi, 2020’nin haziran ayında Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, Ziraat Bankası’na başvurdu, kredinin koşulları ile taksitlerinin ödenip ödenmediğini sordu. Ancak Ziraat Bankası, Hakverdi’nin bu sorularına “ticari sır” gerekçesi ile yanıt vermedi. Hakverdi, ikinci kez “ödenmesi gereken 24 aylık taksiti ve ipotekler üzerinde bir değişiklik yapılıp yapılmadığını” sordu.

11 Nisan’da kuruma tekrar başvuran Hakverdi, geçen 24 aya dair taksitlerin Demirören tarafından ödenip ödenmediğini sordu.

750 milyon dolarlık kredi için, o günkü kur üzerinden sabitlenip sabitlenmediğini, ipotekler üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediği ve Demirören Grubu hakkında başlatılmış bir haciz işlemi olup olmadığını da sordu. Kurumdan bu sorulara verilen yanıt ise yine “ticari sır” oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hakverdi, şunları söyledi: “Ziraat Bankası, yandaş Demirören’e verdiği krediyi sır gibi saklıyor. Demirören’e verilen kredinin geri ödenip ödenmediği bilgisi, Ziraat Bankası tarafından bir an önce açıklanmalı. Bu paralar geri ödenmedi ise, Demirören Grubu ve krediyi kullandıran sorumlular hakkında yasal işlem yapılmalıdır.”

Kaynak: Milli Gazete