Gazeteci/yazar Murat Yetkin kişisel web sitesi yetkinreport.com'da gündeme dair görüş ve haberlerini paylaşmaya devam ediyor.

Yetkin, AKP iktidarının Londra'da 450 ton altını dolara çevirerek Türkiye'deki ekonomik sıkıntıları çözmek için piyasaya sürdüğüne dair iddialara da değindi.

Gün boyunca en çok konuşulan konulardan biri olan bu iddia hakkında, ''bilgi kirliliğini artırıyor, gerçek skandalların da hafifsenmesine neden oluyor.'' değerlendirmesinde bulunan Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

Milletvekilinin iadesi konusu bir de hükümetin Londra’da 450 ton altın bozdurup dolara çevirdiği ve ekonomik sıkıntıyı gidermek için piyasaya vereceği haberiyle taçlandı.

Aslında haber, bir ülkenin Londra’da 450 ton altın bozdurmuş olması nedeniyle altın fiyatlarında geçici düşüşle ilgiliydi. İlerleyen saatlerde bunun bir Asya ülkesi olduğu da yazıldı ama ne gam. Haber yayılıyor, üzerine yorumlar, tahminler yapılıyordu.

Oysa Merkez Bankasının açıkladığı son verilere göre Türkiye’nin toplam altın stoku 690 tona yakındı ve bunun 78 tonu Londra’da İngiliz Merkez Bankasının emanetindeydi. Altının çoğu, 349 tonu Borsa İstanbul, 34 tonu da  Merkez Bankası emanetindeydi.

Bu tür önü arkası belli olmayan, “olsa olsa” haberleri bilgi kirliliğini artırıyor, gerçek skandalların da hafifsenmesine neden oluyor.

Atasözümüz diyor ya, aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun.