Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi konusu ülkemizde tartışılagelen önemli konulardan biridir. Covıd-19 salgını ile birlikte “eğitimde fırsat eşitliği” konusu ciddiyetle ele alınmakta ve pandemi sürecinde uygulanan uzaktan eğitim yönteminin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini arttırdığı belirtilmektedir. Türkiye’de sosyoekonomik imkânları değerlendirildiğinde dezavantajlı durumda olan ailelerin çocuklarının farklı eğitim uygulamalarından faydalanabilmesi için gerekli önlemlerin alınması önem arz etmektedir. 

Bu bağlamda;

  1. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim yönteminden yararlanamayan öğrenci sayısı kaçtır?
  2. Uzaktan eğitim uygulamalarına ulaşamayan öğrencilerin eğitim açıklarını gidermek için Bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmıştır?
  3. Yeni eğitim döneminde, evlerinde internet bağlantısı ve televizyon bulunmayan öğrencilerin uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimlerine devam edebilmesi için ne tür çalışmalar yapılacaktır?
  4. Olanaksızlıklardan dolayı teknolojiyi kullanma becerisi gelişmemiş olan ailelerin uzaktan eğitim için gerekli materyalleri kullanabilmesi için gereken bilgilendirme/uyum çalışmaları yapılmakta mıdır?
  5. Uygulamalı, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin eğitime devam edebilmeleri için hangi alternatif yöntemler düşünülmektedir? dedi