Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan  Ahmet Davutoğlu, YouTube’daki Babala TV kanalında yayınlanan "Mevzular Açık Mikrofon" programına katıldı.

Saatler süren programda merak edilenleri cevaplayan eski Başbakan Davutoğlu gündeme bomba gibi düşecek ifadelerde bulundu. Program esnasında AKP'de genel başkanlık koltuğundan alınması için  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın Beştepe'de yaptığı planlardan bahseden Davutoğlu "Erdoğan, Binali Yıldırım ve  Süleyman Soylu'nun da insan içine çıkamaması lazım" diye konuştu.

BAHÇELİ, "DAVUTOĞLU TERÖRLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR" DEDİ ERDOĞAN SESSİZ KALDI

 Davutoğlu söz konusu programda “Hiçbir yerde devlet teamüllerine ve demokratik hukuk devletine aykırı bir işe izin vermedim. Kanlı dönemin sorumluları terör örgütleridir onlarla ben mücadele ettim. 2019'da ben bir açıklama yaptım. Demokrasiye güveni sarsarsak terörle mücadele zaafa uğrar. Eğer belediye başkanları suç işlemiş iseler YSK neden aday yaptı? Sonra işlemişse, önce suç tescil edilsin. Bunun üzerine Bahçeli, ‘Davutoğlu terörle iş birliği yapıyor.’ dedi. Erdoğan da sessiz kaldı. diye konuştu.

ERDOĞAN, SOYLU VE YILDIRIM'IN İNSAN İÇİNİNE ÇIKMAMASI LAZIM

Çözüm Süreci sonrası başlayan çatışmalarda yalnız bırakıldığını ileri süren ve Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın kendisinin kuyusunu kazdığını dile getiren Ahmet Davutoğlu, " Ankara'da oturduğun yerden ahkam keseceksin ve ben şehit uğurlayacağım. Bununla uğraşırken Erdoğan, Beştepe'de Binali Yıldırım ile birlikte beni kongrede devirmek için plan yapıyordu. O günlerde terörle mücadelede bizi yalnız bırakan Bahçeli, beni genel başkanlıktan almak için çaba sarf eden Erdoğan, Binali Yıldırım ve  Süleyman Soylu'nun da insan içine çıkamaması lazım. Terörle mücadeleden bahsetmemeleri lazım.” ifadelerini kullandı.