TV5’te yayınlanan, Muhammed Vefa’nın sunduğu Ankara Bürosu programına katılan  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, son dönemde siyasette tartışılan  Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirdi. Üstün, "Arınç neyi düzeltecek? Sayın Arınç şu anda sadece bir üye. O noktaya gelmiş… Yani şöyle söyleyeyim, bu oyun verildiğinde yapılan yanlışlara ‘okey’ anlamına geldiğini Sayın Bülent Arınç bizden daha iyi bilir. " dedi.

“SAYIN ARINÇ’IN ADALETİNE, VİCDANINA GÜVENİRİM…”

Bülent Arınç’ın adaletine güvendiğini dile getiren Üstün, AK Parti içinde sorunlar olduğu ve bunların içeriden düzeltilebileceği söylemleri hakkında “Sayın Arınç neyi düzeltecek? Sayın Arınç şu anda sadece bir üye. O noktaya gelmiş,” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Arınç’ın adaletine güvenirim, vicdanına güvenirim. O oyun nasıl bir sorumluluk getirdiğini bildiğine de güvenirim. Bildiğini bilirim en azından. Yani şöyle söyleyeyim, bu oyun verildiğinde yapılan yanlışlara ‘okey’ anlamına geldiğini Sayın Bülent Arınç bizden daha iyi bilir. Adaletsizliklere, yolsuzluklara tamam dediğini, oyuyla tasdik ettiğini bilir. Onun için ben diyorum, tabi iradesine bir şey diyemeyiz, oy vermeyeceği bir partide artık bir şeyin düzelemeyeceğini kendisi daha iyi takdir eder diye inanıyorum."