Zeki Ceyhan, "Hangi Zihniyet Tercih Edilmeli!" başlıklı yazısında, CHP korkusuyla üzeri örtülen AKP zihniyetinin, Milli Görüş açısından bakıldığında, içinde yer almak istencek bir yer olmadığını yazdı
Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın kozlarını paylaşacağı seçimde iki ittifakında destekçi sayısını artırabilmek için yoğun çaba gösterdiğini belirten Ceyhan, sık sık sürprizlerle karşılaşıldığını söyledi.
Milli Gazete'nin duayen yazarı Zeki Ceyhan, "Bakıyorsunuz dün bir ittifaka 'karşı konuşmalar' yapanlar bugün söylediklerini unutup 'o ittifakın çatısı altındaki' yerlerini alıyorlar" diyerek üstü kapalı şekilde başta YRP Genel Başkanı olmak üzere Cumhur'a katılanları ve katılma yolunda olanları işaret etti.
İttifaklar arası mücadelede öne çıkarılan konunun temsil edilen zihniyetler olduğunu söyleyen Ceyhan, "Kimi ittifaklar CHP zihniyetinin temsilcisi gibi görülüyor kimileri ise AKP zihniyetinin temsilcisi olarak kabul ediliyor. Zihniyetler arasında tercih yapmak durumunda kalanları ise “yağmurdan kaçarken doluya yakalanma” riski bekliyor. 'Ülke yeniden CHP zihniyetinin eline geçmesin' diye yola çıkıldığı zaman doğal olarak 'ülke AKP zihniyeti ile idareye devam' denilmiş oluyor" dedi.
Bağlı olunan konuma göre AKP zihniyetinin nasıl bir zihniyet olduğuna değişen cevaplar vermenin mümkün olduğunu belirten Ceyhan, Millî Görüş cephesinden bakıldığı zaman AKP zihniyetinin içinde yer almak hiç de can atılacak bir yer olarak görülmediğini söyledi.
AKP zihniyeti içinde bir dönem birlikte hareket edilen abdestli-namazlı isimlerin olması, sonradan yollarının Milli Görüş'le ayrılmasını ve aradaki makasın çok fazla açılmasını örtemez.
AKP'den yapılan açıklamaların Millî Görüş camiasını AKP zihniyetinin hâkimiyetindeki bir ittifak içinde yer almaktan alıkoyduğunu vurgulayan Ceyhan, "Özellikle de merhum Erbakan Hoca’mız hakkında söylenenler kolay kolay unutulacak gibi değil!" dedi.
Usta kalem Zeki Ceyhan şöyle dedi:
"Güçlü oldukları günlerde sırtlarındaki Millî Görüş gömleğini çıkarmaları ile övünen, bununla yetinmeyip, 'Biz Erbakan ile yollarımızı ayırdık' diye araya mesafe koyanlarla bugün aynı ittifak içinde nasıl yer alınabilir? Bu içlere siner mi? Evet, seçim öncesinde hangi zihniyet tercih edilmeli sorusuna cevap aranıyor! CHP zihniyetine karşı alabildiğine uyanık olan çevrelerin AKP zihniyeti karşısındaki duyarsızlıkları ise anlaşılır gibi değil."