CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Kızılay'ın 18 Şubat tarihinde 80 ton giysi satışı gerçekleştirdiğini ve bu giysilerin kilosunun 0,41  dolar fiyatla satıldığını iddia etti. Bu satıştan elde edilen gelirin yaklaşık 620 bin lira olduğu öne sürüldü.

Ünsal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 Şubat tarihinde yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

"SESİNİ DUYAN YOKTU, HÜKUMET YOKTU, ASKER YOKTU"

17 Ağustos 1999 depreminde askerin sahada olduğunu, fakat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk üç gününde askerin sahada olmadığını savunan CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, 17 Ağustos depremi sırasında "Sesimi duyan var mı?" diye sorulduğunda sesini duyacak kimse olmadığını ifade etti. Ancak son depremle birlikte yöntemlerin değiştiğini belirtti.

Ünsal, Kahramanmaraş depreminde, enkaz altındaki vatandaşların feryatlarını duyacak kimse olmadığını vurgulayarak, hükümetin ve askerin de sahada olmadığını dile getirdi.

Yunanista'da meydana gelen tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in görevinden istifa ettiğini hatırlatan Ünsal, Türkiye'de ise yüz binlerce insanın öldüğü depremlerde sadece bir kişinin istifa ettiğini, hatta Çorlu tren kazasında 40 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen dönemin Devlet Demir Yolları Genel Müdürü'nün milletvekili yapıldığını sözlerine ekledi.

"KIZILAY DOLARLA GİYSİ SATTI"

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Kızılay'ın son zamanlarda çadır ve battaniye satışı yaparak ticari bir kuruluş haline geldiğini iddia etti. Ünsal, Kızılay'ın 18 Şubat'ta iki TIR dolusu 80 ton giysi satışı yaptığını ve bu satıştan yaklaşık 620 bin lira gelir elde ettiğini öne sürdü. Ünsal, ülkenin içinde bulunduğu zor durumda Kızılay'ın ticari faaliyetlerde bulunmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kızılay'ın bu satışın ardından yapılan açıklamada ise, satışın gerçekleştiği iddia edilen tarihte sadece yardım amaçlı üretim yapan işletmelerden giysi temin ettikleri belirtilerek, satışın Kızılay'ın asli görevi olan yardım faaliyetleri kapsamında olduğu ifade edildi.

Kaynak: Milli Gazete