Ayhan Bora Kaplan davası müştekisi Muhammed Sağ, Sinan Ateş'in, Novorosisk'ten Ortadoğu ve Afrika ülkelerine silah ticaretini bildiği için öldürüldüğünü ve suikastın kendisine de teklif edildiğini öne sürdü.

Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü davasının müştekisi Muhammed Sağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in, Novorosisk'ten Ortadoğu ve Afrika ülkelerine silah ticaretini bildiği için öldürüldüğünü ve suikastın kendisine de teklif edildiğini ileri sürdü. Emniyete kadar uzanan dava süreci devam ederken Sağ’ın Tele 1’de yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

BANKALARDAN YÜKSEK MİKTARDA KREDİ ÇEKİLDİ

TELE 1'de gazeteci Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan’ın Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası'ndan yüksek miktarlarda kredi çektiğini belirtti. Kaplan’ın finans işlerini Finansbank’ta müdür olan Koray Özdöl aracılığıyla yürüttüğünü söyleyen Sağ, Elmacı Market için ortaklık nedeniyle tanıştığını ancak Kaplan’la birebir görüşmediğini ifade etti. Sağ, “Koray Özdöl, İspanya’da Kaplan’ın finans müdürü olarak çalışıyordu. Bu kamu bankalarından büyük krediler çekildi. Hatta Koray Özdöl’ün ağabeyi, Halk Bankası’nda bölge koordinatörü olarak görev yapıyordu ve şu anda Dubai’ye kaçtı” dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME TALEBİ

Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gittiğini, ancak görüşme imkanı bulamadığını belirtti. Sağ, “Emniyet ve yargı içinde güçlerinin farkına varınca tek umut olarak Cumhurbaşkanlığı’na gitmek kaldı. İki arama noktasından geçtim, üçüncüde resepsiyon benzeri bir yerde bir hanımefendi bana ne konuşacağımı sordu. Güvenmediğim için konuyu yalnızca Cumhurbaşkanı’na iletebileceğimi söyledim. Bir beyefendi geldi, bana bir not defteri verdi ve yazmamı istedi. Yazıyı yazdım ve teslim ettim, beklemememi söylediler” ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ’İN CİNAYETİ

Muhammed Sağ, öldürülen Sinan Ateş’in, Ayhan Bora Kaplan’ın silah kaçakçılığı faaliyetlerini bildiği için öldürüldüğünü öne sürdü. Sağ, “Ateş’in cinayeti 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi, bu tesadüf değil. Ateş, Novorosisk’ten alınan silahların Ortadoğu’ya satıldığını biliyordu. Bu nedenle öldürüldü. Ben de bu yüzden Türkiye’ye dönmüyorum. Sinan Ateş’in suikastçiliğini Bora Kaplan kabul etmediği için örgütle arası bozuldu ve seçimden üç ay önce İYİ Parti’ye geçtiler” dedi.

Muhammed Sağ’ın bu iddiaları, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü davasında yeni bir boyut kazandırdı.

Editör: Ahmet Kacır