DEVA Partisi lideri Babacan, 28 Şubat'ın 27. yıldönümünde 'tankların geçtiği yer olarak' hatırlanan Sincan'dan açıklamalarda bulundu. Babacan, '90'lı yılların karanlık iklimine sebep olan kişilerin bugünkü Cumhurbaşkanı tarafından yüceltildiğini görüyoruz' ifadelerini kullanırken, "Bugün kimin nerede durduğunu biliyoruz. Bir daha yaşanmaması için 28 Şubat'ı da, mimarlarını da unutmayacağız" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 28 Şubat postmodern darbesinin 27. yıldönümünde Ankara Sincan'da hafızalara kazınan 'tankların geçtiği' bölgeden açıklamalarda bulundu. Babacan, 28 Şubat günü tankların yürütüldüğü caddede mesajlar vererek, bir daha 28 Şubat'ın yaşanmaması için temennilerde bulundu.

Paylaşımında, "90'ların karanlık iklimine sebep olanların bugünün Cumhurbaşkanı tarafından yüceltildiğini görüyoruz" ifadelerini kullanan Babacan, Biz doğrunun yanında olmaya, her türlü vesayet odağının karşısında durmaya, milletimizle yan yana durmaya devam edeceğiz. Bir daha yaşanmaması için 28 Şubat'ı da, mimarlarını da unutmayacağız" şeklinde konuştu.

'TANKLARIN GEÇTİĞİ CADDEDE BURADAYIZ'

Paylaşımıyla birlikte videolu açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri, "28 Şubat'ın yıl dönümünde o tankların geçtiği caddede biz demokrasi otobüsümüzle, DEVA otobüsümüzle buradayız" diyerek, "8 Şubat bin yıl sürecek' diyenlerin şu anda ne halde olduklarını gayet iyi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

28 Şubat'ın yıldönümünde Babacan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"28 Şubat’ın yıl dönümünde tankların yürütüldüğü o caddedeydim.

Bugün kimin nerede durduğunu biliyoruz. Dünün 28 Şubatçılarıyla kol kola giren, ittifak kuran, yanı başından eksik etmeyenleri maalesef izliyoruz.

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

'SEBEP OLANLAR BUGÜNÜN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN YÜCELTİLİYOR'

90'ların karanlık iklimine sebep olanların bugünün Cumhurbaşkanı tarafından yüceltildiğini görüyoruz.

Biz doğrunun yanında olmaya, her türlü vesayet odağının karşısında durmaya, milletimizle yan yana durmaya devam edeceğiz.

'MİMARLARINI DA UNUTMAYACAĞIZ'

Bir daha yaşanmaması için 28 Şubat'ı da, mimarlarını da unutmayacağız.

28 Şubat demokrasi tarihimizin bir kara lekesidir. "28 Şubat bin yıl sürecek" diyenlerin şu anda ne halde olduklarını gayet iyi görüyoruz. Demokrasi ülkemizin en kıymetli değeridir. Biz, her zaman, "Tam demokrasi" dedik. 'Tam demokrasi 'hedefiyle de yürüyoruz.

Bugün burada, 28 Şubat'ta tankların geçtiği cadde Sincan'dayız. Lale meydanına hemen yakınız. Ve 28 Şubat'ın yıl dönümünde o tankların geçtiği caddede biz demokrasi otobüsümüzle, DEVA otobüsümüzle buradayız. Allah bu millete bir daha böyle 28 Şubatlar göstermesin. Allah, bu milleti demokrasiye kastedenlerden korusun.

Ali Babacan

@alibabacan

28 Şubat’ın yıl dönümünde tankların yürütüldüğü o caddedeydim. Bugün kimin nerede durduğunu biliyoruz. Dünün 28 Şubatçılarıyla kol kola giren, ittifak kuran, yanıbaşından eksik etmeyenleri maalesef izliyoruz. 90'ların karanlık iklimine sebep olanların bugünün Cumhurbaşkanı tarafından yüceltildiğini görüyoruz. Biz doğrunun yanında olmaya, her türlü vesayet odağının karşısında durmaya, milletimizle yan yana durmaya devam edeceğiz. Bir daha yaşanmaması için 28 Şubat'ı da, mimarlarını da unutmayacağız.

Yerleştirilmiş video