DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan’ın “Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” sözlerine, “Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi” ifadeleriyle tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım” sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

Daha cümle tamamlanmadan Türk lirası değer kaybetmeye başladı.

Çağrımı yineliyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın Merkez Bankası'na telefon açmakla, getir-götür atamalarla.

Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi.

"KONUŞMAYA BAŞLADIĞINDAN BERİ TL ŞU AN İTİBARIYLA %2 DEĞER KAYBETTİ"

Sosyal medya hesabı üzerinden ikinci bir paylaşımda bulunan Babacan, tepkisini şöyle devam ettirdi:

TRT‘ye çıkabilen tek genel başkan konuşmaya başladığından beri TL şu an itibarıyla %2 değer kaybetti.

Dürüst ve işinin ehli olan kadrolar yönetiminde Türkiye'yi bu kabustan uyandıracağız.

Enseyi karartmayalım. DEVA yönetiminde yatırım, üretim ve ihracatla yükseleceğiz.

SİSTEM ELEŞTİRİSİ

Erdoğan’ın “Parlamenter demokrasi artık bizim için mazi oldu. Hiçbir istikrarı olmayan koalisyonlarla iç içe sürekli zararda olan dönemleri yaşadık biz. Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, netice de alamıyor. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor” sözlerini de eleştiren Babacan, “Sayın Erdoğan, size kaç partili sistem lâzım?” dedi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, konuya ilişkin, "Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" ifadelerine yer verdi.