AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum başta olmak üzere Cumhur İttifakı’nın belediye başkanı adaylarının dijital reklam çalışmalarını İsrail merkezli bir şirket aracılığıyla yaptığı ortaya çıkınca o reklamlar apar topar kaldırıldı. Yerine başka bir şirketle anlaşıldı.

Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’' Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’'

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere birçok AKP’li adayın dijital medya çalışmalarını İsrail merkezli bir şirket aracılığıyla yaptığı dün ortaya çıktı. 

Dün Cumhuriyet.com.tr'de ayrıntılarıyla ortaya koyduğu "ortaklığa" göre, Google’ın reklam veren şirketlerin bilgilerinin yer aldığı sayfasında, İsrail merkezli Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin İstanbul, Ankara, Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok AKP’li isimle çalıştığı görüldü. 

Söz konusu olayın ortaya çıkmasının ardından ise dün akşam itibariyla bu reklamlar apar topar bir şekilde Google’ın ilgili sayfasından kaldırıldı. Bu reklamların Total Media isimli şirketten kaldırılmasının hemen ardından ise dijital reklam çalışmaları İstanbul merkezli ‘Bin945 Creative Works Medya Hizmetleri A.Ş.’ isimli bir şirkete devredildi. 

Söz konusu şirket Murat Kurum’un “İstanbul’un Kaybolan Yılları” başlıklı reklam kampanyasını yürütmesiyle de biliniyor. Ayrıca söz konusu şirket 1 Ocak’ta Milli İrade Platformu’nun Galata Köprüsü’nde yaptığı Filistin’e destek yürüyüşünün reklam çalışmalarını da yürütmüştü.

Murat Kurum'un dışında AKP Ankara adayı Turgut Altınok, AKP Antalya adayı Hakan Tütüncü ve AKP'ye yakın İlim Yayma Cemiyeti'nin de İsrailli reklam şirketi Total Media ile çalıştığı ortaya çıktı.

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'TURKIYE AK PARTi ANTALYA'NIN ÇAĞI BAŞLIYOR ALTIN TUNCU YÜKSEHİRE LSV H TỨT ANTALYA Reklam Tek... Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Tic ICU BELEDIVE TUO PARTI ALTIN ANTALYA'NIN ÇAČI BAŞLIYOR HAKA TUTUN ret Anonim Si.. ADAY Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Tic' görseli olabilir