31 Mart sandığına geri sayım devam ederken Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan dikkat çeken ifadeler geldi. Esnaf ve iş insanlarına hitap eden Yılmaz, "Bize destek sözü vermeyen, bizle beraber bu kadar ilişkimize rağmen arkamızdan iş çevirenlerle de şehrin bir hesabı olacaktır” dedi. Yılmaz'ın ifadeleri tehdit olarak yorumlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Yücel Yılmaz, iş insanları ve esnafla bir araya geldiği iftar programında dikkat çeken bir konuşma yaptı. Balkonuk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada, Yılmaz'ın tehdit içerikli sözleri katılımcılar arasında şaşkınlık yarattı.

Yılmaz, iş insanları ve esnafa, kendisine destek sözü vermeleri için süre tanıdığı ifadede bulunarak, aksi takdirde hesaplaşacaklarını vurguladı. Balıkesir Sebze Meyveciler Odası ve Balıkesir Tuhafiyeciler Odası üyeleriyle bir araya gelen Yılmaz'ın bu sözleri, katılımcılar arasında tedirginliğe sebep oldu.

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

'BİZE DESTEK SÖZÜ VERMEYENLERİN HESABI SORULACAK'

Konuşmasında Balıkesir'in geleceği üzerine endişelerini dile getiren Yılmaz, iş insanlarına yönelik olarak şu ifadeleri kullandı:

"Balıkesir’de Balıkesirlilerle anlaşmış bir şekilde Balıkesir’i yönetmeye devam edeceğiz ama hani ‘kurt bu kışı atlatır da yediği ayazı unutmaz’ diyorlar ya. İş adamlarına sesleniyorum, duyuyorum ki, ‘Yücel Yılmaz bu işi çok iyi öğrendi, şehri çok iyi yönetiyor, işçilere çok yüksek maaş yaptı, şehirde de herkes tarafından seviliyor. Önünü kesmezsek şöyle olur, böyle olur.’ Ben bunları duyuyorum ama cuma gününe kadar tavırlarını değiştirmezlerse sandık pazar günü önümüze gelecek. Ondan sonra da hani 'kurt kışı atlatır yediği ayazı unutmaz' derler ya. Bize destek sözü vermeyen, bizimle beraber bu kadar ilişkimize rağmen arkamızdan iş çevirenlerle de şehrin bir hesabı olacaktır. Bu şehre zarar vermek isteyen herkesin karşısında önce AK Parti ardından Yücel Yılmaz olacaktır.''

Kaynak: Karar