Ekonomist Serkan Özcan, 31 Mart yerel seçimlerine haftalar kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam beklentisi içinde olan emeklilere beklenen seyyanen zam müjdesini verememesini yorumladı. Özcan, yıllarca sürdürülen akıldışı uygulamaların artık düzeltilemez hale geldiğini ve iktidarın emekli maaşlarına dahi müdahale edemez duruma düştüğünü söyledi.

Toplumun en düşük maaş alan kesimi olan emekliler, İstanbul mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan seyyanen zam müjdesi bekledikleri bir dönemde, beklenen açıklamayı duyamadı. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine günler kala, ekonomist Serkan Özcan Erdoğan'ın zam müjdesi verememesini sosyal medya hesabından yorumladı. Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yorumda, yıllardır sürdürülen akıldışı uygulamaların artık düzeltilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

'GEMİ KARAYA OTURDU'

"Ekonomi politikalarında saçmalamanın, bilime ve akla karşı hareket etmenin bir sınırı var!" diyen Özcan, "Bir nokta gelir ve yıllarca sürdürdüğünüz akıldışı uygulamalarınızın etkilerini hafifletmek için artık hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz!" şeklinde konuştu. Özcan'a göre, bugün iktidarın emekli maaşlarına müdahale edememesi ve faiz oranlarını %50'lere kadar artırması, kamu maliyesinde ve para politikasında "geminin karaya oturduğunun" bir göstergesi.

Serkan Özcan, "Elbette bu politikaların milletimiz üzerinde başta işsizlik, yoksulluk, alım gücü kaybı, şirket iflasları, batık krediler vs. olmak üzere yoğun ve sert etkileri olacaktır!" ifadelerini kullanarak, iktidarın politikalarının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

'ASIL SINAV 1 NİSAN'DA BAŞLIYOR'

Sekan Özcan, "İktidarın ve maalesef hiç halletmediği halde milletimizin asıl sınavı, 1 Nisan sabahında başlayacaktır!" diyerek, seçim sonrası dönemin zorluklarına işaret ediyor. Ekonomist, bu konjonktürde en fazla sorumluluğun aklı başında muhaliflere düştüğünü belirtiyor ve "Bu yeni dönemin ruhuna uygun; kapsayıcı, demokrat, kalkınmacı, eşitlikçi ve hepsinden önemlisi hukukun üstünlüğüne inanan yeni bir merkez siyaseti inşa etmek kaçınılmaz hale gelecektir" çağrısında bulundu.

Serkan Özcan

Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı

@serkanozcan1

Ekonomi politikalarında saçmalamanın, bilime ve akla karşı hareket etmenin bir sınırı var! Bir nokta gelir ve yıllarca sürdürdüğünüz akıldışı uygulamalarınızın etkilerini hafifletmek için artık hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz!

Kamu maliyesinde de para politikasında da artık gemi karaya oturur! Bugün iktidarın yerel seçimler olmasına rağmen, emekli maaşlarına bir şey yapamamasının da faizleri %50’lere dek artırmasın da sebebi geminin karaya oturmasıdır!

Elbette bu politikaların milletimiz üzerinde başta işsizlik, yoksulluk, alım gücü kaybı, şirket iflasları, batık krediler vs. olmak üzere yoğun ve sert etkileri olacaktır! İktidarın ve maalesef hiç hal etmediği halde milletimizin asıl sınavı, 1 Nisan sabahında başlayacaktır!

Bu konjonktürde üzerine en fazla görev düşenler ise aklı başında muhaliflerdir! Bu yeni dönemin ruhuna uygun; kapsayıcı, demokrat, kalkınmacı, eşitlikçi ve hepsinden önemlisi hukukun üstünlüğüne inanan yeni bir merkez siyaseti inşa etmek kaçınılmaz hale gelecektir.