Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı

Trabzon ve Giresun sınırında yer alan 2 bin 180 rakımlı Sisdağı Yaylası'nda, Sandık Gölü çevresinde inşaatı süren turizm tesisi projesine tepkiler sürüyor. Bungalov ve restoran içeren tesisin, bölgedeki endemik bitki türüne zarar vereceğini ve doğal güzelliği tahrip edeceğini savunan yayla halkı ve çevreciler, projenin iptali için eylem yaptı.

Denizden 2 bin 180 metre yükseklikteki Sis Dağı Yaylası’nın Giresun'un Çanakçı ilçesi sınırlarında kalan Sandık Gölü çevresinde 7 dönümlük alan, turizm tesisi inşası için özel bir şirkete kiralandı. Şirket, göl manzaralı alanda 11 bungalov, restoran ve satış yeri yapmak için proje hazırlatıp, iş makineleriyle çalışma başlattı. İnşaat çalışmaları süren bölgedeki projede bungalovların plansız yapılmasının bölgenin doğal yapısına ve endemik bitki türüne zarar vereceğini öne süren yaylada yaşayanlar ve bazı çevreciler, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe vererek, projenin iptalini istedi.

Halk TV'de yer alan habere göre, Aralarında imza kampanyası da başlatan halkın dilekçesinde “Yetki alanınızda bulunan Sis Dağı Yaylası Sandıklı Gölü mevkini mesire alanı olarak planladığınızı ve tesisler yapıp işletmek için kiraladığınızı bölge halkı olarak öğrenmiş olmaktayız. Çevrede konaklayan halk bu alanın doğallığını korumuştur. Bu alanda yapılması tasarlanan yapılar, endemik bitki çeşitlerini ve muhteşem görüntüyü ile oba sakinlerini rahatsız ve huzursuz edeceğinden, doğal tabiatın bozulmaması için mesire alanı proje kapsamının iptal edilip, her kesimden halkın kullanabileceği, doğallığı ile kalmasını arz ve talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Ahmet Kacır