"Kullarım, ben zulmetmeyi kendime haram kıldım ve onu sizin aranızda da haram kıldım, birbirinize zulmetmeyin!"

فَلْيَحْذَرِ الَّذ۪ينَ يُخَالِفُونَ عَنْ اَمْرِه۪ۤ اَنْ تُص۪يبَهُمْ فِتْنَةٌ اَوْ يُص۪يبَهُمْ عَذَابٌ اَل۪يمٌ

“…Artık Peygamberin emrine aykırı hareket edenler, başlarına bir belâ inmekten yahud kendilerine acıklı bir azab isabet etmekten sakınsınlar.”

كَمَا تَكُونُونَ يُوَلَّى عَلَيْكُمْ  

 “Nasıl olursanız üzerinize (öyle idareciler) tayin olunur.” (H.Ş)

Musa Aleyhisselâm Allah-u Tealâ’ya münâcâtı esnasında der ki: “Yarabbi, sen çok yücesin. Biz ise yeryüzünde bulunan aciz kullarınız. Kullarından razı olup olmadığının alameti nedir?”

Cenab-ı Hak Musa Aleyhisselâm’a şöyle vahyeder:

  اِذَا اسْتَعْمَلْتُ عَلَى النَّاسِ خِيَارَهُمْ فَهُوَ عَلَامَةُ رِضَاىَ وَ اِذَا اسْتَعْمَلْتُ شِرَارَهُمْ فَهُوَ عَلَامَةُ سَخَطِى عَلَيْهِمْ  

“İnsanların başına en hayırlılarını geçirirsem bu benim kendilerinden memnuniyetimin nişanıdır. En kötülerini başlarına getirirsem bu da onlardan hoşnut olmadığımın alametidir.”

Allah-u Tealâ indirmiş olduğu bazı kitaplarında şöyle buyurmuştur:

  اَنَا اَللَّهُ مَلِكُ الْمُلُوكِ قُلُوبُ الْمُلُوكِ وَنَوَاصِيهِمْ بِيَدِى فَاِنِ الْعِبَادُ اَطَاعُونِى جَعَلْتُهُمْ لَهُمْ رَحْمَةً وَاِنِ الْعِبَادُ عَصَوْنِى جَعَلْتُهُمْ لَهُمْ عُقُوبَةً فَلَا تَشْتَغِلُوا بِسَبِّ الْمُلُوكِ وَلَكِنْ تُوبُوا اِلَىَّ اُعَطِّفْهُمْ عَلَيْكُمْ  

“Ben Allah’ım! Meliklerin melikiyim. Bütün hükümdarların kalpleri ve perçemleri benim elimdedir. Eğer kullar Bana itaat ederlerse başlarındaki hükümdarları kendileri için bir rahmet yaparım. Eğer kullar Bana isyan ederlerse başlarındakini onlara bela yaparım. O halde hükümdarlara sövüp saymakla meşgul olmayın. Bana tevbe edin ki onları size merhametli yapayım.”

Emre imtisalen kendimiz ve ümmet için tevbe ve dua ediyoruz, kabul eyle Ya Rabbi!

 اتَّقُوا دَعْوَةَ الْمَظْلُومِ وَإِنْ كَانَ كَافِرًا فَإِنَّهُ لَيْسَ دُونَهَا حِجَابٌ

"Mazlumun velev kafir dahi olsa (bed) duasından sakının zira onun için hicab (perde) yoktur. ( Allah Teala kabul eder)." (Hadisi şerif)

Kafirin dahi hakkını savunan Allah, biz doğru durursak elbette bizimde hakkımızı savunur. Tabi kendimizi eleştirebilecek kadar cesursak eğer.

Dua ile...