ASKIDA EKMEK

Osmanlıdan kalma bir adet olan askıda ekmek ile başlayan maraton, zamanımızda daha da genişleyerek askıda fatura ve askıda aile desteği ile devam ediyor.

Bu adetler ve yardımlar çok güzel ve yerinde yapılmış, kimseyi kırmadan ve sağ elin verdiğini sol el duymadan yapılan yardımlardır.

Yardıma muhtaç olanların yardım talep ettiği pek görülmez. Belki nazı geçenler veya çok yakınları ve durumunu bilenler vesile olmak isterler ve mağduriyetleri duyurulur.

Peki, bu askıya bir şeyler asacak kimse kalmaz ise o zaman ne olacak.

Zor şartlarda bile çocuklarına bakabilen, ailesini ayakta tutmak için çaba sarf eden, her şeye rağmen evini ayakta tutan, çocuklarını okutan aile reislerinden artık pek kalmadı. İmkanların çok sınırlı olduğu bir zamanda yaşıyoruz.

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiği, yapılan yardımların yetersiz kaldığı, özellikle büyük şehirlerde yardım talep edenlerin sayısının her geçen gün çoğalarak büyüdüğü zamanımızda artık yardım edenlerin yardıma muhtaç hale geldiğini üzülerek görüyoruz.

Gençlerimizin artık evlenemediği ya da kredi çekerek yuva kurmaya çalıştığı bu zamanlar nasıl atlatılır, nasıl normale döner bilemem ama bu durumlar yüzünden evlenmek isteyen ama evlenemeyen insanların çoğunluğu canımızı sıkmıyor değil.

Nasıl bir yol izlenir, nasıl bir düzen kurulur ve ihtiyacı olanın ihtiyaçları nasıl giderilir diye düşünüp bir çıkar yol bulmaktan başka bir çarenin olmadığını, artık bu işlerin kolaylaştırılması gerektiğini benim gibi sanırım sizlerde düşünüyorsunuz.

Bu saatten sonra bu işlerin kolay olmadığını anlıyoruz artık. Ama muhakkak bir çözümü olmalı.

Hayatın ve yaşantımızın her ne olursa olsun imtihan olduğunu bilerek hareket etmek, mağduriyetlerin giderilmesi için çaba sarf etmek, güzel günlerin yakın olabilmesi duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA