İslamsız saadet olmaz!
Şuursuz Müslüman olmaz!
Cihatsız İslam olmaz!

Erbakan Hocamız rahmetli her eğitimde bu üç temel kuralı ifade eder, açılımları üzerine de nefis bir eğitim gerçekleştirirdi. Bu üç kuralı beynimize iyice nakşetmemizi çeşitli benzetmelerle öğütlerdi.

Ne kadar kıymetli öğütlermiş, her gün daha da bariz olarak anlaşılıyor. Bugün bilhassa bu üç temeli önemsemeyen ilim ehli, yani “hoca” veya “kanaat önderi” sıfatı ile anılan insanların haline baktığımızda anlıyoruz.

Şuur veya cihadı önemsemeyen birçok “hoca” nerelere savruldu, görmez misiniz?

Kimisi dergâhına yapılan üç beş kuruşluk maddi desteğe, kimisi çevresindeki bazı kişilerin iş sahibi olmasına, kimisi ihalelerde kayırıma tabi tutulmasına, kimisi oğlunun, kızının bilmem hangi mevkiye getirilmesine tav olarak kayıp gittiler. İnsanın bir kere ayağı kaymaya görsün, bir daha kolay kolay düzelemiyor, yanlış yanlışı kovalıyor ve acınacak duruma düşüyor. Bakınız etrafınıza bunlardan kaç tane göreceksiniz.

Peki, çare nedir?

Elbette bu tür kişileri yetiştirirken bu temel kuralların doğrultusunda eğiteceksiniz. Geleceğin ilim, fikir, sanat ve siyaset ehlini yetiştirirken, bilgi ve beceriler kazandırırken gerekli şuuru verirken hep bu kuralların önemini benimsetmeli, buna göre yetiştirmelisiniz.

Erbakan Hocamızın emirleri ile kurulan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV), bir MİLKO müessesesi olarak bu maksatla kuruldu. Hocaların Hocası Muhterem Doç. Dr. Nedim Urhan’ın öncülüğünde kurulan İKEV, Dr. Abdullah Sevim ve Yılmaz Bayat başta olmak üzere seçkin bir yönetim ve denetim ekibi ile yıllardır bu maksatla çalışmakta. Bir başka MİLKO kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği ile işbirliği içinde bugüne kadar binlerce gencimizin bu üç temel esas çerçevesinde yetiştirilmesine muvaffak olundu. Orta öğretim ve üniversite gençliğinin vasıflı ilim adamı olarak yetiştirilip bırakılması değil, ömür boyu onlarla işbirliği içinde olarak çeşitli yerlerde görev yapmaları amaçlandı ve şükürler olsun ki, bu amaç gerçekleştirilmeye devam ediliyor.


Gelişmiş imkânlarla donatılan öğrenci yurtlarında, yurt hizmetlerinin ötesinde gençlerin yukarıda sayılan temel esaslar çerçevesinde ve ehlisünnet doğrultusunda, kitap ve sünnete dayalı ilimlerle mücehhez olarak yetiştirilerek topluma kazandırılması ve hep irtibatlı olunarak çalışılması ile bu Ilımlı İslam safsataları ile toplumumuzu ifsat etmeye çalışanların önü de kesilmiş olacaktır.

İKEV her yıl büyüyen kapasitesi ile büyük hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Ama bunları yeterli sayabilir miyiz? İstanbul ve birçok şehirde kurduğu ve kurmakta olduğu müesseselerle toplumumuza gerekli olan hizmetleri çeşitlendirmek ve kalitesini daha da yükseltmek için yoğun çaba içinde. Gerek İstanbul’da gerek diğer şehirlerde bitirerek hizmete açmak üzere olduğu müesseselerdeki donanım eksiklikleri ya da inşaat halinde olanların ikmal edilmesi için imkânlarını aşan durumlar ortaya çıktı. Amel defterlerinde kapanmayan sayfalar ilave ederek geleceğe yatırım yapmak isteyen, imkânı olan kardeşlerimizi bu durumdan haberdar etmeyi bir görev bildik. İKEV’in iletişim kanalları açık. İKEV hakkında gerekli bilgiler www.ikev.com.tr internet sitesinde mevcut. Ayrıca (+90 (212) 653 54 56) no’lu telefonları kardeşlerimizin ulaşımı için açıktır. Yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olarak girmek için destek beklemektedir.

Unutulmasın, Ilımlı İslam fitnesinden korunmak için donanımlı ve şuurlu ilim adamları gerekiyor. Bunun başka bir yolu da yoktur. Haram kanallarının ağzına kadar açıldığı, fitnenin ayyuka çıktığı, haramları yumuşatan fetvaların verilebildiği, lanetli fiillerin toplumumuza neredeyse zorla dayatıldığı, aile kavramının çökertilmeye çalışıldığı şu devirde; kaliteli ve şuurlu ilim, fikir, sanat ve siyaset adamına olan ihtiyaç, ekmek ve su ihtiyacı kadar hayatidir.

O halde bu görev, maddi imkânları elverişli olan şuurlu Müslümanlar başta olmak üzere hepimize düşüyor.

İLİMLİ İSLAM

Projeleri ve çabaları; Ilımlı İslam,

Projemiz ve çabalarımız; İlimli İslam…

Ekrem Şama