Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta içinden beri süren kar yağışı konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji kuvvetli ve yoğun kar yağışına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbul dahil olmak üzere yurt genelinde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı Perşembe akşamından itibaren etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Aralıklı ancak yoğun kar yağışların hakim olduğu İstanbul dahil 10 il için turuncu alarm veren  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni uyarı geldi. 

20 Mart Pazar günü için hava tahmin durumunu yayımlayan Meteoroloji, kuvvetli ve yoğun kar yağışına karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji sabah  ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden sert rüzgar bekleyen meteoroloji,, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekliyor. Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.