Masraftan bıkıp "Bırak evde kalsın" kampanyası başlattılar

Msır'da evlilik masraflarından şikayetçi olan bir grup Mısırlı erkek " Bırak evde kalsın" kampanyası başlatarak dikkatleri üzerine çekmeği başardılar.

Dünyanın bir çok yerinde evlilik ciddi bir maddi yükümlülük istiyor. İşte bu masraflardan bıkan Mısırlı erkekler tuhaf bir kampanya başlatttı. Ülke genelinde çok konuşulan kampanya, vatandaşları da ikiye bölmüş durumda.

"BIRAK EVDE KALSIN" KAMPANYASI

Kampanya Mısır'da gündemin en başında haber merkezleri tarafından sunulurken Mısır'daki  El-Yevm es-Sabi gazetesi “bırak evde kalsın” kampanyasıyla ilgili anket çalışması bile başlattı.

Katılımcıları yüzde 44'lük bir bölümü 'Bırak evde kalsın kampanyası'nı desteklerken yüzde 53'ü ise kampanyayı desteklemediğini açıkladı. Yüzde 3'lük bir kısım ise fikri olmadığını beyanında bulundu.

''Bırak evde kalsın' kampanyası ile ilgili milletvekillerinden de açıklamalar gelmeye başlarken bahsi geçen kampanyanın "genç kızların duygularını inciteceğini" öne sürdüler. Milletvekilleri kampanyayı desteklemediklerini söyleseler de evlilik masrafları yüzünden gerçekleşmeyen evlilikler yüzünden de bir hayli rahatsız olduklarını söylediler. Vekiller evlilik masraflarının azaltılması ve gençlerin önünün açılması gerektiğini ifadesinde bulundular.

EVLİLİK ALLAH'IN TAKDİRİ

Evliliğin Allah'ın bir takdiri olduğunu söyeleyen Milletvekili Sabri Yusuf sosyal medya hesabından evliliğin kader olduğunu, evlilik zamanı gelen gençlerin masrafları mümkün oldukça kısarak paylaşması gerektiğini dile getirdi.