Karar yazarı Taha Akyol bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Recep Tayip Erdoğan'a verdiği yetkilere ve Erdoğan'ın bu yetkileri nasıl kullandığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde tüm yetkilerin bir elde toplanıldığına ve sınırsız olduğuna vurgu yapan Akyol denetimsizliğin asıl problem olduğuna işaret etti.

İşte Taha Akyol'un örnekleri ile bezeli o yazısı:

"Türkiye’yi uçuracağı sanıldı. “Yüzyıllık reklam arasının” kapatılacağını söyleyenler de çıktı... Fakat “Başkan”ın bu kadar ağır, yetkilerinin bu kadar çok ve denetimsiz olması kamu kurumlarını ezdi.
Kemal Derviş daha 2015’te kurumları bu kadar siyasallaştırmanın ekonomide kötü sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunmuştu. (5 Nisan 2015)
3 Sayılı CB Kararnamesine göre, Erdoğan istediği an istediği bürokratı değiştirir. İşte Merkez Bankası ve TÜİK...
Kızılay’ın hali kurumların işlev kaybına örnektir.
Lider ne kadar yetkili ve ağırlıklı olursa olsun, iş yapması, kurumları kullanarak olur. İşte kurumları, mesela Merkez Bankası’nı “önemsizleştirmek”, yanlışlara ve kapasite azalmasına, ekonomide TL’nin değer kaybına sebep oldu.
Ali Babacan’a göre, 200 Türk lirası 2009 yılında 134 dolardı, CB sisteminde, şimdi 9 dolara düştü! Depremde kurumların inisiyatifsizliği bütün fecaatiyle görüldü.