Mezunlar ‘Kurum’ Tuttu!

Ülkenin her köşesinden yeni mağduriyet sesleri yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bunlara Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunları eklendi.

Bakan Murat Kurum’a seslerini duyurma mücadelesi veren mezunlarının sayısı 30 bini buluyor.

2021 başlarında bütün bakanlıklar alıma giderken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hala alım sürecine girmemiş bu durum hem Tapu ve milli emlak müdürlüklerinde ki iş yoğunluğunu artırmış hem de KPSS sürecini tamamlayıp alım bekleyen 30000 mezunu maddi manevi zor durumda bırakmıştır.

Her şehre üniversite yapmak kağıt üzerinde mükemmel bir iş gibi görünüyor ancak bu mezunları istihdam edemedikten sonra elimize tek geçen mağdurlar kervanına yenilerini eklemek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2002 yılında yaptığı mitinglerde ülkedeki en büyük sorunlardan birini üniversite mezunlarının iş bulamaması olarak dile getirip vatandaştan oy istiyordu.

Bugün ise her mezun iş bulacak diye bir şart yok diyerek göreve geldiği dönemden daha fazla mağdur oluşturmuş durumda.

Emlak bölümü mezunları da bu kervanın birer üyeleri. Yaptıkları çalışmalara Saadet partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, CHP Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Burcu Köksal, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Ateş destek vererek Bakan Kurum’a soru önergesi verdiler.

Henüz bakan beyden tatmin edici bir açıklama gelmiş değil. Mart ayında alım yapılacağı açıklanmıştı ancak yeni gelen duyumlar bunun da ertelendiği yönünde.

Mezunlar konuya ilişkin yaptıkları açıklamada ‘’yılda 6000 mezun veren emlak ve emlak yönetimi bölümünden 2018 yılından beri yığılmanın önüne geçe bilecek bir alım yapılmamıştır. Tapu ve milli emlak müdürlüklerinde ki iş yoğunluğunu artırmış durumda, ihtiyaç çok vatandaş mağdur olmakta, hem de KPSS sürecini tamamlayıp alım bekleyen 30000 mezunu maddi manevi olarak zor durumda kalarak mağdur olmakta’’ dediler.

Buradan sayın bakan Murat Kurum’a bir kez daha sesleniyorum bu mezunlar ‘kurum’ tutmakta olduğunu lütfen artık görün.